De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Ignore No More: laat je kinderen je verplicht terugbellen

Redactie
18 augustus 2014, 14:01
2 min leestijd
Ignore No More: laat je kinderen je verplicht terugbellen
ignore no more

Ignore No More is ontwikkeld door de (over?)bezorgde moeder Sharon Standifird, die erachter kwam dat haar zoon haar telefoontjes en sms’jes negeerde. En dat was zij helemaal zat. De afgelopen maanden onderzocht ze hoe ze een Android-app moest ontwikkelen en met behulp van enkele app-ontwikkelaars kwam zij tot Ignore No More, een app waarmee je jouw kinderen verplicht kan laten terugbellen.

Ignore No More vergrendelt de smartphone met een code of wachtwoord en het betreffende kind kan zijn of haar smartphone pas weer gebruiken als de vergrendeling is verwijderd. En dat lukt alleen met een code of wachtwoord, die je pas krijgt als je het vooraf ingestelde nummer – die van pap of mam, bijvoorbeeld – belt.

Lees verder na de advertentie.

Ignore No More

Ignore No More wordt op de smartphone van kinderen en jouw eigen smartphone geïnstalleerd. Vervolgens kun je de toestellen van je kinderen toevoegen en deze van afstand vergrendelen. De smartphone toont dan bijvoorbeeld de boodschap ‘jouw telefoon is vergrendeld, bel mam’. “De app blokkeert alles, van het chatten met vrienden tot gamen. Maar ze kunnen nog wel het noodnummer van de politie, ambulance of brandweer bellen”, aldus Standifird. Als de kinderen de app op de één of andere manier stopzetten of verwijderen, krijgt de beheerder een e-mailtje binnen.

De zoon van Standifird vond Ignore No More aanvankelijk een goed idee. “Maar alleen voor anderen, niet voor mij”, grapt hij. En hoewel ik vind dat Ignore No More absoluut een verkeerde vorm van opvoeden is en de app de onmacht van ouders ten opzichte van pubers alleen maar vergroot, zijn anderen weer enorm enthousiast over het doel van de app.

Download

Ignore No More is voor een prijs van 1,49 euro in Google Play te downloaden.

Download Ignore No More in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu