iHome: iPhone-homescreens voor Android

Wouter Nijsen
28 februari 2010, 20:44
2 min leestijd
iHome: iPhone-homescreens voor Android
iHome Android homescreen

Er is een nieuwe homescreenvervanger in de Android Market te vinden: iHome. Waar TAT Home inzet op veel 3D-geweld is iHome vooral gericht op overgangseffecten, geen eigen widgets en een zelfde look and feel als op de iPhone te vinden is. Dit betekent dat de basis van iHome bestaat uit een variabel aantal homescreens en een dock. Op het eerste homescreen staat standaard een klok; de overige schermen zijn gevuld met alle applicaties die je op je Android-telefoon geïnstalleerd hebt.

Zodra je een icoon van een applicatie selecteert kun je deze naar een ander homescreen slepen of in het dock onderin het scherm plaatsen. Een extra homescreen is eenvoudig aan te maken door een icoon voorbij het laatste homescreen te slepen waarna er automatisch een nieuwe wordt aangemaakt. Wanneer je een icoon langer selecteert opent zich een menu waarmee je de applicatie kunt verwijderen, de snelkoppeling van het homescreen kunt verwijderen, de bijbehorende applicatie kunt openen, de naam van de snelkoppeling kunt wijzigen en de toepassingsinfo kunt weergeven.

Lees verder na de advertentie.

Bij het wisselen tussen de verschillende homescreens kun je voor verschillende overgangseffecten kiezen zoals een 3D-kubus of een animatie van het omslaan van een bladzijde. Het uiterlijk van iHome is door middel van verschillende thema’s te wijzigen. Er is ondersteuning voor aHome, openHome en pandaHome-thema’s, die in ruime hoeveelheid in de Market te vinden zijn.

Volgens de ontwikkelaar is iHome geschikt voor Android 1.5, 1.6, 2.01 en 2.1. Deze homescreenvervanger lijkt gericht op gebruikers die Android als besturingssysteem willen, maar liever met de iPhone-interface werken. Ben je een liefhebber van overgangseffecten en wil je zo nu en dan eens een ander thema op je homescreen loslaten dan kun je iHome in twee versies in de Android Market vinden. Een gratis versie die onder andere geen lockscreen heeft en een $3,99 kostende volledige versie. Direct downloaden door het scannen van één van de QR-codes kan natuurlijk ook.

Categorie: Personalisatie
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's