IMDb-app voor Android voorzien van Material Design

Wouter Nijsen
24 februari 2016, 13:51
1 min leestijd
IMDb-app voor Android voorzien van Material Design

De Android-app van de populaire filmwebsite IMDb is eindelijk voorzien van Material Design. Met het nieuwe uiterlijk kan de app er weer een tijdje tegenaan.

Lees verder na de advertentie.

IMDb Material Design

De IMDb-app is één van de eerste applicaties die ik direct op mijn smartphone installeer. Het is namelijk dé app om informatie over films, tv-series, acteurs en actrices op te zoeken. IMDb heeft een enorme database en werkt met een handig beoordelingssysteem, waardoor je in één oogopslag ziet  of een film of serie de moeite waard is. Niet voor niets is de Android-versie al tientallen miljoenen keren gedownload.

Hoewel de app uitstekend werkte, zag hij er wel een beetje verouderd uit. Daar is nu verandering in gekomen, want de applicatie is voorzien van het fraaie Material Design dat met Android 5.0 (Lollipop) werd geïntroduceerd. De balk bovenin heeft een lik verf gekregen en ook het navigatiemenu, dat je opent met het knopje linksboven, ziet er moderner en strakker uit. Tot slot lijkt de app wat sneller in gebruik en oogt het lettertype consistenter.

IMDb voor Android downloaden

De IMDb-app is via onderstaande link gratis te downloaden. De applicatie werkt op vrijwel alle  Android-smartphones en -tablets.

Download IMDb in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu