De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Impala: foto-app sorteert kiekjes en voegt automatisch filters toe

Gijs Ettes
1 april 2014, 12:33
1 min leestijd
Impala: foto-app sorteert kiekjes en voegt automatisch filters toe
Impala Android-app

Impala is een foto-app die foto’s automatisch sorteert in mappen en automatisch filters kiest die het beste passen bij de situatie. De app bekijkt je galerij en zorgt voor orde in de chaos, zonder dat er kiekjes worden aangepast of verdwijnen. Schiet je vanuit de app foto’s, dan beoordeelt hij constant wat je ziet. Vervolgens wordt de beeldkwaliteit verbeterd en verdwijnt de foto in de juiste map.

Impala werkt behoorlijk rechttoe rechtaan en heeft het met het categoriseren van kiekjes meestal bij het juiste eind. Zo verschijnen plaatjes van voedsel in de map ‘Food’ en vind je foto’s van gebouwen en mensen respectievelijk terug in de mappen ‘Architecture’ en ‘Friends’. Helaas kwam het ook voor dat foto’s gemaakt tijdens de presentatie van de Samsung Galaxy S5 opeens opdoken in de map ‘Sunsets and sunrises’. De desbetreffende foto’s kun je weliswaar uit de map halen, maar in één keer juist labelen is er helaas niet bij.

Lees verder na de advertentie.

Vooralsnog is de foto-app dan ook aan de beperkte kant. Het categoriseren van kiekjes verloopt enkel automatisch en de opties die je hebt om foto’s te schieten zijn beperkt. Alles gaat automatisch, waardoor je bijvoorbeeld niet de witbalans, focus of iso-waarde kunt aanpassen. Het is te hopen dat de makers op korte termijn meer functies toevoegen, want op dit moment is Impala nog geen goed alternatief voor de standaard-app op je Android-toestel.

Impala downloaden

Impala is gratis te downloaden voor apparaten met Android 4.1 en hoger. Het is met maar liefst 86MB wel een grote download.

Download: Impala (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu