De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google gaat games met in-app-aankopen niet meer gratis noemen

Redactie
18 juli 2014, 18:12
1 min leestijd
Google gaat games met in-app-aankopen niet meer gratis noemen
in-app-aankopen

Google gaat games met in-app-aankopen voortaan niet meer als gratis markeren in Google Play. Het besluit komt nadat Europa aan Google heeft gevraagd om de aanduiding van gratis bij games met in-app-aankopen te schrappen, omdat dit voor verwarring zou zorgen. Onder andere ouders hebben veel geklaagd over deze ‘gratis-aanduiding’, omdat kinderen in de veronderstelling zijn dat de game geheel gratis is. Als zij dan via een pop-up een in-app-aankoop kunnen doorvoeren, wordt het een stuk gemakkelijker om geld uit te geven zonder dat de ouders dit doorhebben.

Lees verder na de advertentie.

Games & in-app-aankopen

Naast het verwijderen van de term gratis bij games met in-app-aankopen gaat Google ook meer letten om het aanbieden van in-app-aankopen door een game of app. Als het niet duidelijk is dat er moet worden betaald, kan Google actie ondernemen. Het is vooralsnog onduidelijk welke regels Google gaat hanteren en hoe een in-app-aankoop er precies uit moet zien.

Het besluit van Google volgt een lange reeks aan berichten van consumentenorganisaties die individueel aan Google hebben gevraagd om de term ‘gratis’ bij games met in-app-aankopen niet meer te overwegen. Er zijn al verschillende rampverhalen rondgegaan van ouders waarvan een kind duizenden dollars heeft uitgegeven aan in-app-aankopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu