De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Waarom video’s delen via Google Foto’s plots een stuk sneller gaat

Erwin Vogelaar
30 september 2017, 18:51
2 min leestijd
Waarom video’s delen via Google Foto’s plots een stuk sneller gaat

In Google Foto’s video’s delen kan best lang duren, omdat er nou eenmaal veel MB’s worden geüpload. Hier heeft Google wat op bedacht.

Lees verder na de advertentie.

In Google Foto’s video’s delen gaat sneller

Heb je een video gemaakt en wil je deze direct via Google Foto’s delen met anderen? Dan moet je soms best lang wachten. Video’s worden namelijk steeds mooier en menig smartphone ondersteunt tegenwoordig zelfs 4k-video. Dit zorgt ervoor dat de beelden meer ruimte innemen. Of je dan een redelijke internetverbinding hebt of niet, het delen van die video’s kan aardig lang duren.

Voortaan is dat niet meer het geval. In de nieuwste versie van Google Foto’s wordt er eerst een versie van de video met een lage resolutie geüpload die je kan delen. Deze wordt later vervangen met een versie in de juiste kwaliteit.

google foto's video's delen

Het is niet duidelijk in welke resolutie Google de vroege versie uploadt, maar het moet in ieder geval kijkbaar zijn voor diegene met wie je de beelden deelt. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om te wachten tot de volledige versie is geüpload naar Google Foto’s.

Google Foto’s back-up

Wellicht klinkt dit nieuws je bekend in de oren als je al langere tijd Google Foto’s-gebruiker bent. Dat komt omdat er eerder dit jaar een soortgelijke functie is uitgerold. Dit ging echter om lichtgewichtversies van foto’s die worden bewaard als je een slechte internetverbinding hebt. Heb je later weer een stabiele wifi-verbinding, dan worden de echte versies opgeslagen.

Delen is voor Google dit jaar extra belangrijk. Afgelopen Google I/O lag de focus tijdens de Google Foto’s presentatie namelijk volledig op nieuwe manieren om te delen. Het is logisch dat Google naast het simpeler laten delen in de app, op deze manier het delen ook met minder stevige internetsnelheden vergemakkelijkt.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu