De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Geen Inbox by Gmail invite? Dit zijn de 4 beste alternatieven

Redactie
31 oktober 2014, 19:02
3 min leestijd
Geen Inbox by Gmail invite? Dit zijn de 4 beste alternatieven

Inbox by Gmail is Googles nieuwe e-mail-app die e-mails als todo`s behandelt, zo valt te lezen in onze uitgebreide Inbox by Gmail preview. Toch kan niet iedereen van de dienst gebruikmaken, want Google werkt vooralsnog met speciale uitnodigingen. Zonder zo’n uitnodiging kun je de app niet gebruiken op je Android-toestel, waardoor ook de webinterface van Inbox by Gmail niet beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Daarom noemt Android Planet de beste Inbox alternatieven, om het wachten op Googles nieuwe app wat aangenamer te maken

Mailbox

mailbox-app

Mailbox, dat eigendom is van clouddienst Dropbox, is de oorspronkelijke bedenker van het behandelen van e-mails als todo’s. Google heeft Inbox eigenlijk grotendeels van Mailbox afgekeken. Je kunt e-mails naar links swipen om ze te archiveren, en een swipe naar rechts maakt van een e-mail een herinnering.

Mailbox blijft echter een uitstekende app die soberder en daarmee ook overzichtelijker dan Inbox by Gmail oogt. Een andere belangrijke eigenschap van Mailbox is dat je alle Google-accounts kunt toevoegen. Bij Inbox by Gmail is het alleen voor persoonlijke Gmail-accounts mogelijk om de app te gebruiken, waardoor zakelijke e-mailaccounts niet door Inbox worden ondersteund. En dat is voor velen een belangrijke reden om (nog) bij Mailbox te blijven.

Download Mailbox in Google Play (gratis)

Boxer

boxer

Boxer is een gratis e-mail-app die enorm veel e-maildiensten ondersteunt. Om even een rijtje op te noemen: Gmail, Exchange, Outlook, Yahoo, Hotmail, iCloud, AOL, Office 365 en imap- en pop3-e-mailaccounts kun je aan Boxer toevoegen. De app werkt ook met swipe-bewegingen om e-mails te te verwijderen, als herinnering in te stellen of een snel antwoord te sturen. Laatstgenoemde is fijn om bijvoorbeeld snel je adres door te geven of te melden dat de e-mail hebt gezien en zo spoedig mogelijk met een antwoord komt.

Boxer hanteert echter wel enkele pro-functies die je alleen met een in-app-aankoop kunt krijgen. Daarmee is Boxer de enige Android-app in deze lijst met betaalde functies. Je kunt voor 7,61 euro Boxer Pro aanschaffen om meerdere e-mailaccounts te gebruiken en automatisch antwoorden te versturen.

Download Boxer in Google Play (gratis)

CloudMagic

cloudmagic

De CloudMagic Android-app is één van de beste e-mail-apps in Google Play. De app ondersteunt Gmail, Exchange, Yahoo, Outlook, iCloud, Google Apps, Office 365 en elk imap-account, waardoor CloudMagic enorm multifunctioneel en veelzijdig is. Combineer dit met een aantrekkelijk design, handige besturing middels swipe-bewegingen en een snelle zoekfunctie en je hebt een zeer complete en volledige e-mail-app.

Zo kun je met swipes e-mails archiveren en ook als herinnering instellen, waardoor de betreffende e-mail later in je inbox verschijnt. Daarnaast is het mogelijk om de app met een inlogcode te beveiligen: handig om pottekijkers buiten de deur te houden. Net als Boxer biedt CloudMagic al je e-mailaccounts in één inbox, wat door velen als een zeer belangrijke eigenschap wordt gezien.

Download CloudMagic in Google Play (gratis)

SolMail

solmail

Net als bovenstaande apps biedt SolMail ook ondersteuning voor verschillende e-mailaccounts, zoals Yahoo, Gmail, AOL, Hotmail en Outlook. Deze worden in één inbox getoond, waarbij je opnieuw de mogelijkheid hebt om e-mails te swipen. Vooralsnog is het alleen mogelijk om e-mails via een swipe-bewegingen te archiveren of te verwijderen. Je hebt dus in SolMail geen optie om een e-mail als herinnering in te stellen.

Echter sorteert SolMail wel je e-mails in vier handige categorieën: e-mails met een ster, attachment, ongelezen e-mails en alleen naar jou gestuurd. Zo kun je snel navigeren tussen e-mails die specifiek aan jou zijn gericht (in tegenstelling tot forum-e-mails of e-mails van groepen) of e-mails met een bijlage, om zo snel dat ene pdf-document te vinden. Ook is het mogelijk om stickers aan e-mails toe te voegen, dat door een grote groep SolMail-gebruikers wordt gewaardeerd.

Download SolMail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu