De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe functies voor Inbox by Gmail, invitesysteem verdwijnt

Gijs Ettes
29 mei 2015, 12:45
2 min leestijd
Nieuwe functies voor Inbox by Gmail, invitesysteem verdwijnt

Vanaf nu kan iedereen Inbox by Gmail zonder invite gebruiken. Bovendien hebben  Google Apps-gebruikers eindelijk de mogelijkheid om hun  zakelijke Gmail-account te koppelen, iets dat voorheen onmogelijk was.

Lees verder na de advertentie.

Eindelijk: Inbox by Gmail zonder invite

In februari maakte Google-topman Sundar Pichai bekend dat Inbox by Gmail ‘zeer binnenkort’ naar Google Apps-gebruikers zou uitrollen. Dit heeft uiteindelijk langer geduurd dan verwacht, maar afgelopen nacht zijn gebruikers middels een e-mail van  Google op de hoogte gesteld. Daarnaast is het invitesysteem waarmee Inbox afgelopen oktober werd geïntroduceerd afgeschaft, zodat iedereen de mail-app vanuit Google Play kan downloaden en gebruiken.

Inbox by Gmail zonder invite

Google heeft Inbox bovendien van een aantal nieuwe features voorzien, zoals zogenoemde ‘reisbundels’ die mails over een bepaalde reis samenbrengen en belangrijke details benadrukken (denk aan vluchttijden en reserveringen). Je kunt vanaf nu verzonden e-mails ongedaan maken, direct mails verwijderen met een veegbeweging en hebt de optie om handtekeningen in te stellen. Tot slot worden herinneringen die zijn gemaakt in Google Keep ook weergegeven in Inbox.

Zo werkt Inbox by Gmail

Het bijzondere aan Inbox  is dat het  e-mails ziet als todo`s. Je kunt berichten als voltooid markeren door ze naar links te vegen of als herinnering instellen door ze naar rechts te vegen. De app heeft een ronde actieknop waarmee gebruikers e-mails kunnen opstellen, veel gecontacteerde personen kunnen selecteren of een herinnering kunnen aanmaken. Deze herinneringen verschijnen bovenaan je e-maillijst.

Inbox is ook  voorzien van een speciaal tabblad met gepinde e-mails. Deze kun je zelf pinnen, waarmee je aangeeft dat ze belangrijk zijn. Zo kun je snel wisselen tussen je reguliere inbox en je inbox met belangrijke e-mails. Inbox kan ook mails bundelen op basis van inhoud, waarbij je kunt denken aan categorieën als reizen, sociaal en financieel. Het handigste is echter dat je berichten op een later, zelfgekozen moment kunt laten terugkeren. Dit kan ook op basis van je locatie, zodat een bepaald bericht bijvoorbeeld terug in je inbox verschijnt als je aankomt op je werk.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu