Inbox by Gmail: Googles Android-app om e-mail opnieuw uit te vinden

Redactie
23 oktober 2014, 8:31
2 min leestijd
Inbox by Gmail: Googles Android-app om e-mail opnieuw uit te vinden
Inbox by Gmail

Google heeft een nieuwe e-mail-app voor Gmail geïntroduceerd, genaamd Inbox by Gmail. De app, die tevens voor iOS en het web beschikbaar is, wil e-mail opnieuw uitvinden door e-mails als todo’s te gaan zien. Deze vorm van e-mail werd populair door Mailbox, en Google lijkt zijn eigen versie van die e-mail-app uit te willen brengen. Inbox by Gmail blijft gewoon naast Gmail bestaan en is vooralsnog alleen op uitnodiging te gebruiken.

Inbox by Gmail laat gebruikers e-mails als voltooid markeren door ze naar links te swipen, of als herinnering in te stellen door ze naar rechts te swipen. Voltooien zorgt voor een groene kleur bij het swipen, een herinnering kleurt donkergeel. Op eenzelfde manier als Mailbox, inderdaad.

Lees verder na de advertentie.

Inbox by Gmail: bundels

Inbox by Gmail is voorzien van het Material Design van Android 5.0 Lollipop en heeft een ronde actieknop waarmee gebruikers e-mails kunnen opstellen, veel gecontacteerde personen kunnen selecteren of een herinnering kunnen aanmaken. Deze herinneringen verschijnen bovenaan je e-maillijst. Ook is Inbox by Gmail voortaan voorzien van een speciaal tabblad met gepinde e-mails. Deze e-mails kun je zelf pinnen, waarmee je aangeeft dat ze belangrijk zijn. Zo kun je snel wisselen tussen je inbox en inbox met belangrijke e-mails.

Een andere belangrijke verandering is het bundelen van e-mails op basis van inhoud. Zo heb je bijvoorbeeld bundels voor reizen, sociaal en financieel. Hier worden alle e-mails die met het onderwerp te maken hebben onder gesorteerd, zodat je beter het overzicht bewaart.

Daarnaast kunnen gebruikers e-mails als herinnering instellen. Zij kunnen dan voor een datum en tijd kiezen om de e-mail terug in de inbox te laten verschijnen, maar gebruikers kunnen ook een gps-locatie kiezen. Zo krijg je een e-mail bijvoorbeeld op je werklocatie weer terug in de inbox.

Ook zijn enkele Google Now-functies aan Inbox by Gmail toegevoegd, zoals vluchtinformatie, reserveringen en verzendingen. Ook worden bijlages voortaan prominenter getoond en kunnen bijlages als foto’s en pdf-bestanden direct vanuit de inbox worden geopend als de gebruiker op een bijlage drukt.

Inbox by Gmail introductie en functies

Download en invites

Bij AndroidPlanet hebben we een invite en werken we aan een preview van de nieuwe e-mail-app van Google. Helaas hebben we (nog) geen invites om uit te delen. Degenen die een uitnodiging willen, kunnen naar inbox@google.com een e-mail sturen. Zij worden vervolgens, als er plek is, uitgenodigd. Voor het gebruik van de Android-app heb je dus een invite nodig.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu