Inbox by Gmail maakt delen makkelijker (vanaf Android 6.0)
Wouter Nijsen

Inbox by Gmail

Gratis

Onze score

9

Google heeft e-mail-app Inbox by Gmail een kleine, maar handige update gegeven. De app ondersteunt nu de deelmogelijkheden van Android 6.0 (Marshmallow).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Inbox direct delen

Een belangrijk onderdeel van Android 6.0 is de verbeterde deeloptie. Wanneer je een bestand, berichtje of webpagina wil doorsturen, krijg je in het deelmenu een aantal veelgebruikte contacten te zien. In plaats van dat je je e-mail- of berichten-app moet openen, het contact selecteren en dan pas iets deelt, kun je met de deelknop in één keer de juiste app en persoon kiezen.

WhatsApp maakt hier bijvoorbeeld al een tijdje gebruik van. Door de nieuwste update is het ook met Inbox by Gmail mogelijk om zaken gemakkelijker te delen. Hierbij dien je logischerwijs wel te beschikken over een smartphone met Android 6.0 (of nieuwer). Het kan echter zijn dat de optie niet direct verschijnt; daarvoor moet je Inbox eerst nog wat vaker gebruiken, zodat de veelgebruikte contacten door de app worden opgepikt.

Lees ook: dit zijn de 8 beste functies van Inbox by Gmail

Inbox by Gmail downloaden

De update voor Inbox by Gmail wordt naar iedereen uitgerold. Het is ook mogelijk om de laatste versie via deze link als apk-bestand te downloaden. Instructies vind je in ons artikel hoe je apk-bestanden op je Android installeert.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.