De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo helpt Inbox je met uitschrijven voor ongewenste mailinglijsten

Erwin Vogelaar
15 december 2017, 19:23
1 min leestijd
Zo helpt Inbox je met uitschrijven voor ongewenste mailinglijsten

Google rolt een handige nieuwe functie uit voor zijn experimentele e-mail-app Inbox. Je kunt jezelf namelijk via Inbox uitschrijven voor ongewenste mailinglijsten.

Lees verder na de advertentie.

Via Inbox uitschrijven voor mailinglijsten

Iedereen wordt wel eens op een ongevraagde mailinglijst geplaatst. Bedrijven zijn hier bijzonder geniepig in. Neem je een klantenkaart of moet een winkel je nog wat informatie nasturen? Voor je het weet krijg je wekelijks een e-mail met aanbiedingen. Natuurlijk hebben de meeste mailinglijsten wel een unsubscribe-knop, maar die moet je dan eerst zoeken. Direct de e-mail even weggooien is dan natuurlijk veel makkelijker, maar voor je het weet wordt je inbox door deze mailinglijsten overspoeld. Inbox van Google heeft de oplossing.

Zodra je een maillinglijst een maand lang hebt genegeerd, krijg je een kaart bovenin Inbox te zien. Hier wordt gevraagd of jij je wil uitschrijven voor die mailinglijst waarvan je de afgelopen maand geen e-mail van hebt geopend. Je hoeft dus geen bericht te openen en geen uitschrijfknop te zoeken. Dit gaat direct vanuit de inbox.

inbox uitschrijven

We hebben de nieuwe functie zelf nog niet in actie gezien, maar verschillende Inbox-gebruikers melden tegenover Android Police de uitschrijfkaart gezien te hebben. Zowel in de Android-app als in de desktopversie van Inbox.

Natuurlijk werkt de functie alleen met e-mails die Google kan identificeren als promotiemateriaal waar een uitschrijffunctie in verwerkt zit. Aangezien veel mailingslijsten hetzelfde format volgen, is het waarschijnlijk dat de functie ook gewoon in Nederland werkt. Heb je het zelf al in actie gezien? Laat dan vooral van je horen in de reacties, want we zijn benieuwd.

Wil je e-mails ontvangen waar je wel wat aan hebt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang enkel het meest interessante Android-nieuws in je inbox.

Download Inbox in Google Play (gratis)

Bron afbeelding: Android Police
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu