Zo maakt Google het zoeken naar e-mails in Inbox makkelijker

Erwin Vogelaar
26 januari 2016, 19:20
1 min leestijd
Zo maakt Google het zoeken naar e-mails in Inbox makkelijker

Google voegt enkele nieuwe handige zoekfuncties toe aan e-mail-app Inbox. Zo probeert de app de informatie die je zoekt voortaan al in de zoekresultaten te plaatsen.

Lees verder na de advertentie.

Inbox zoeken

Google blijft verrassen met de fijne e-mail-app Inbox. Waar de standaard Gmail-app meer traditioneel blijft, experimenteert Google er op los met Inbox by Gmail. Ook vandaag is de app weer uitgebreid met nieuwe functies gericht op de zoekresultaten. Met deze update wordt het zoeken vooral wat makkelijker gemaakt. Je hoeft nu namelijk niet meer altijd de e-mail te openen om de informatie te zien, maar het staat als het goed is direct in de zoekresultaten. Ook staan de beste resultaten bovenin.

Als je zoekt naar de status van een pakketje, de deadline van een rekening die je nog moet betalen of de details van een restaurantreservering, dan zal Inbox proberen om de info direct via kleine kaartjes in de zoekresultaten te laten zien. Hierdoor hoef je de e-mails niet zelf meer te openen.

inbox zoeken

Een andere nieuwe zoekfunctie is ‘Top results’. Voorheen werden alle e-mails waar je zoekopdracht in voorkwam chronologisch op een rij gezet, waardoor het alsnog kon voorkomen dat je lang zoekt naar het juiste bericht. In de vernieuwde zoekresultaten krijg je eerst enkele e-mails te zien die op relevantie in plaats van datum uitgekozen zijn. Onder deze topresultaten zul je gewoon de oude vertrouwde chronologische lijst terugvinden. Google hoopt echter dat de topresultaten zo goed zijn, dat je daar zelden meer gebruik van hoeft te maken.

Inbox by Gmail downloaden

Inbox downloaden kan in de Play Store via onderstaande link. De app is gratis en je hebt een Google-account nodig om je e-mail te kunnen lezen via de app. Om Inbox te installeren heb je minimaal Android 4.1 nodig.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu