ING Bankieren-app laat klanten onderling betalen via qr-codes

Lars Paymans
7 april 2016, 10:28
1 min leestijd
ING Bankieren-app laat klanten onderling betalen via qr-codes

ING heeft een primeur in Nederland. De bank voegt een nieuwe betaalmogelijkheid aan de Android-app toe, waarmee je gemakkelijk kunt betalen of geld kunt ontvangen via een qr-code. Zo werkt deze nieuwe  functie.

Door een betaalverzoek in het de ING Bankieren-app te starten, kun je na het invoeren van het bedrag een qr-code aanmaken. Deze code laat je vervolgens scannen door de persoon die geld aan je verschuldigd is. In het menu van de app is hier een nieuwe scanknop voor toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

ING Bankieren-app  qr-code: zo werkt het

Na het inscannen van de code bevestigt de betaler het bedrag, zodat het geld direct overgemaakt wordt. Dankzij de ondersteuning voor  qr-codes hoef je niet langer rekeningnummers handmatig in te voeren als je geld overmaakt naar iemand. Handig als je snel geld naar iemand over wilt maken die nog niet in je adresboek staat dus. Bijvoorbeeld als je bij een zelfstandige ondernemer aan de deur iets af wilt rekenen.

ING-QR-code-betalen

Volgens ING zijn de qr-codes die de app genereert ‘SEPA compatible’. Dit is een universeel protocol, zodat andere banken in de toekomst de techniek ook kunnen ondersteunen. Momenteel is dit nog niet het geval, wat betekent dat zowel de betaler als de ontvanger van het geld nu nog gebruik moet maken van de ING Bankieren-app.

ING voegt regelmatig nieuwe functies aan de Bankieren-app toe. Zo kunnen rekeningen afgeschermd worden via stemherkenning. De ING Bankieren-app gebruikte al qr-codes om gemakkelijk andere apparaten aan je account toe te voegen. De nieuwste versie van de app is via onderstaande link te downloaden.

Download ING Bankieren in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over ING

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu