ING brengt Android-app uit voor mobiel bankieren

Redactie
8 november 2011, 11:45
1 min leestijd
ING brengt Android-app uit voor mobiel bankieren
ING brengt Android-app uit voor mobiel bankieren

ING heeft een eigen Android-app uitgebracht waarmee je je bankzaken op je mobiel kunt regelen. Met de app kan je geld overmaken naar andere rekeningen, de laatste bij- en afschrijvingen bekijken en je saldo checken. Dit kan allemaal vanuit de app, zonder dat hier extra apparatuur voor nodig is. Eerder brachten de Rabobank en ABN Amro ook al soortgelijke apps uit voor mobiel betalen.

Voordat je kunt beginnen met mobiel bankieren moet je de applicatie eerst aanmelden. Dit is een eenmalig proces waarbij je via Mijn ING de app activeert. Instructies over hoe dit te doen krijg je als je de ING Bankieren app voor het eerst opstart. Ben je Mijn ING aangemeld dan krijg je een activeringscode die je moet ingeven. Vervolgens beveilig je de app met een zelfgekozen pincode van vijf cijfers en kun je aan de gang.

Lees verder na de advertentie.

In het rekeningenoverzicht kan je bij- en afschrijvingen bekijken van je ING-rekeningen tot zestien maanden terug. Ook kan je meteen geld overboeken met een maximum van duizend euro per dag. Hierbij geef je de benodigde gegevens in met eventueel een beschrijving waar de betaaloverdracht over gaat en maak je het geld over. Als dit is gelukt krijg je direct een bevestiging.

ING Bankieren is gratis te downloaden in de Android Market. Om de applicatie te gebruiken heb je minimaal Android 1.6 nodig. Zelf geeft ING aan dat meer functies in de maak zijn, zoals het overmaken van geld van een spaarrekening naar een betaalrekening. Deze functionaliteit zal later nog worden toegevoegd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu