De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ingress: Googles populaire augmented reality-game uit bèta

Redactie
18 december 2013, 19:29
1 min leestijd
Ingress: Googles populaire augmented reality-game uit bèta
Ingress Android game

De augmented reality-game Ingress, die inmiddels miljoenen keer is gedownload, is uit de bètafase. Dat maakt Google bekend. Door de update zijn enkele verbeteringen toegevoegd, zoals een speciale medaille voor vroege spelers en efficiënter geheugenverbruikt.

De Android-game, die sinds november voor iedereen beschikbaar is, laat spelers letterlijk op pad gaan om de bronnen van de mysterieuze energie te ontdekken en te gebruiken voor de factie die je hebt gekozen. Het is de bedoeling voorwerpen te verzamelen, grondgebied te veroveren en bondgenootschappen te sluiten met andere spelers.

Lees verder na de advertentie.

Ingress Android-game: hoe werkt het?

Je logt bij Ingress in met je Google-account en kiest een fractie in de strijd een mysterieuze kracht te beheersen: de Enlightened en Resistance. Deze twee groepen concurreren met elkaar voor energie en spelvoorwerpen die je koopt bij portalen. De Enlightened willen de kracht omarmen terwijl de Resistance zich afzet tegen de kracht om de mensheid te beschermen.

Het spel wil mensen uit de huiskamer trekken en laten spelen in de fysieke wereld, zodat je anders naar je omgeving gaat kijken. Er wordt informatie aan de ‘echte wereld’ toegevoegd, wat ook wel augmented reality wordt genoemd. Je loopt buiten rond waar het mogelijk wordt om virtuele voorwerpen op te pakken door er overheen te lopen. De verkregen energie spendeer je bij bepaalde portalen, die te vinden zijn in openbare locaties zoals bibliotheken. Daarmee game je dus echt in je achtertuin.

De Ingress Android-game kan volgens de makers gespeeld worden op iedere locatie ter wereld, maar zou zich vooral lenen voor dichtbevolkte gebieden. Hier zijn namelijk meer openbare gelegenheden en andere spelers.

Download Ingress

Ingress is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 2.3 en hoger.

Download: Ingress (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu