Inloggen via mobiele site Gmail nu mogelijk met meerder accounts

Redactie
22 september 2011, 11:53
1 min leestijd
Inloggen via mobiele site Gmail nu mogelijk met meerder accounts

Inloggen via mobiele site Gmail nu mogelijk met meerder accounts Google heeft de mobiele website van Gmail vernieuwd. Nu is het ook mogelijk om tussen verschillende e-mailaccounts te wisselen als je inlogt op de mobiele website met multiple sign-in, net zoals op de desktop. Ook kun je nu een mobiele handtekening instellen voor de mailtjes die je vanaf je telefoon of tablet verstuurd. Via de mobiele website van Gmail kun je nu ook een ‘Out of Office’ bericht aanmaken. Bijzonder fijn als je net op vakantie gaat en bent vergeten dit in te stellen.

Een nuttige toevoeging aan het inloggen met verschillende accounts op de mobiele website, is dat voor iedere account een aparte bookmark kan worden gemaakt. Zo kun je op je homescreen meerdere snelkoppelingen naar je Gmail-accounts plaatsen. Om je eigen mobiele handtekening in te stellen kun je naar menu, instellingen gaan en deze invoeren. Vervolgens bevestig je dat je deze handtekening wilt gebruiken. Hetzelfde geldt voor de Out of Office reply. Hierbij kun je de datums ingeven wanneer je vakantie start en wat de boodschap precies moet zijn. Daarnaast kun je ook aangeven of alleen je contacten deze mail moeten ontvangen.

De meeste nieuwe eigenschappen van de mobiele website zijn al langere tijd beschikbaar in de Gmail Android-app. Dat Google flink investeert in de mobiele website heeft alles te maken met de iPhone en de iPad van Apple en andere mobiele besturingssystemen waar geen officiële Gmail-apps voor zijn uitgebracht. Deze kunnen zo toch genieten van de extra features van Gmail zoals labels en sterren die niet mogelijk zijn met standaard mail-apps.

Bron: Gmail blog

Lees verder na de advertentie.

Categorie: Productiviteit
Spotlight: Gmail

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Adventskalender