Inspire Launcher: kleurrijke Android-launcher met veel mogelijkheden

Inspire LauncherEr zijn behoorlijk wat Android-launchers in Google Play te vinden, maar Inspire Launcher is zeker eentje die opvalt. De launcher is gebaseerd op stock-Android, maar brengt wel veel kleur en aanpassingsmogelijkheden met zich mee. Inspire Launcher  zit strak in elkaar, laat je zelf de tekst van kleuren en achtergronden bepalen en andere pictogrammen instellen.

De mate waarin je Inspire Launcher naar je hand kan zetten, is indrukwekkend. Zo kun je de doorzichtigheid van interface-elementen aanpassen, de omvang van grids bepalen en de effecten bij overgangen tweaken. Naast een x-aantal homscreens is er een ‘Genius Page’ waarmee je gemakkelijk je toestel kunt doorzoeken. Hiervoor gebruik je de zoekbalk boven in beeld, waarna je een lijst krijgt met bijvoorbeeld relevante apps en telefooncontacten.

Uiteraard bevat de Inspire Launcher ook een hoop handige widgets voor het weer, je muziek, accuduur, de conditie van je hardware (temperatuur, vrij (werk)geheugen), draadloze verbindingen en ga zo maar door. Je kunt zelf bepalen waar je ze plaatst en hoe groot ze worden weergegeven.

Fijn aan Inspire Launcher is verder dat je in het applicatie-overzicht met een veegbeweging een aanpasbaar snelmenu tevoorschijn tovert. Hier kun je zelfgemaakte categorieën aanmaken, bijvoorbeeld voor apps. De slimme IntelliUI-functie geeft je elke ochtend een melding met het weer en je agenda-afspraken, maar dat werkt vooralsnog niet optimaal. We hopen dat dit met een toekomstige update aangepakt wordt. Niettemin is de launcher is goed alternatief voor wie de standaardinterface van zijn Android-toestel beu is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Inspire Launcher downloaden

Inspire Launcher is gratis te downloaden in Google Play, maar benodigt een in-app aankoop om alle functies te benutten. De Android-launcher vereist Android 4.2 (Jelly Bean) of hoger en 7,3MB aan vrije opslagruimte.

Download: Inspire Launcher (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.