De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Instagram introduceert ‘3D Touch’ in Android-app

Gijs Ettes
8 december 2015, 15:40
1 min leestijd
Instagram introduceert ‘3D Touch’ in Android-app

3D Touch, de iPhone 6S-functie die je bepaalde functies laat oproepen door harder op het scherm te drukken, is nu ook aanwezig in de Android-versie van Instagram. Gebruikers kunnen in de app lang drukken op een foto om een voorvertoning te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Instagram 3D Touch

Een dergelijke functie was al aanwezig in de iOS-versie, maar Instagram concludeerde waarschijnlijk dat hiervoor niet per se een drukgevoelig scherm nodig is. Nu  kunnen daarom ook Android-gebruikers wat langer op foto’s in een galerij drukken om deze te previewen. Hoe dat precies werkt, zie je hieronder.

Het is mogelijk om de afbeelding direct vanuit de voorvertoning te liken of delen. Ook kun je de profielpagina van de desbetreffende gebruiker bekijken. De Instagram 3D Touch-functie is beschikbaar in versie 7.13.0, die op het moment van schrijven nog niet in Google Play staat. Wel kun je de laatste versie als apk-bestand downloaden via APK Mirror.

Functies die de iPhone 6S heeft `geleend` van Android

Eerder schreven over 6 functies die de iPhone 6S heeft geleend van Android. Eén daarvan is een feature die verdacht veel op 3D Touch lijkt en zes jaar geleden werd geïntroduceerd in Android 2.0 Eclair (api level 5). Recent maakte een ontwikkelaar een eenvoudige app die  demonstreert hoe Android de druk die wordt uitgeoefend op het scherm kan meten. De Huawei Mate S is overigens pas de eerste Android-smartphone die Force Touch gebruikt (en als unieke feature aanprijst), al hebben  we in Nederland en België gek genoeg alleen het model zónder deze feature gekregen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu