De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Instagram voor Android laat je eindelijk van account wisselen

Wouter Nijsen
8 februari 2016, 20:20
2 min leestijd
Instagram voor Android laat je eindelijk van account wisselen

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het mogelijk om in de Instagram-app van account te wisselen. Lees er in dit artikel  meer over.

Lees verder na de advertentie.

Instagram accounts wisselen eindelijk mogelijk

Dit betekent dat het voortaan mogelijk is om meerdere accounts te gebruiken binnen de Android-app. Voorheen diende je hiervoor  een alternatieve Instagram-app als Latergramme te gebruiken. De functie werd vorige week al bij sommige iOS-gebruikers beschikbaar en is nu officieel door Instagram aangekondigd. In november verscheen de optie om van account te wisselen ook in de Android-app, maar tot een officiële  uitrol kwam het toen niet. De functie moet vanaf deze week voor alle gebruikers beschikbaar komen.

Instagram heeft het wisselen van accounts enorm simpel gemaakt. In de instellingen van de Android-app kun je maximaal vijf  accounts toevoegen, waarna je op de gebruikersnaam bovenin tikt om te switchen. Om het nog wat duidelijker te maken, toont Instagram je profielfoto prominenter in beeld. Zo vergeet je nooit welk account je gebruikt en voorkom je dat er verkeerde foto`s worden geplaatst.

instagram-gr

De nieuwe functie wordt toegevoegd in versie 7.15 van de Instagram-app. Op het moment van schrijven staat die nog niet in Google Play, maar hij wordt waarschijnlijk binnenkort uitgebracht. Zorg dus dat je beschikt over de laatste versie van de applicatie. Die kun je via onderstaande link downloaden.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Meer over Instagram

Begin december werd de Instagram Android-app ook al van een grote update voorzien. Toen werd een 3D Touch-functie, die we kennen van de iPhone 6S en werkt met een drukgevoelig scherm, toegevoegd. Omdat er maar weinig Android-toestellen zijn met een drukgevoelig scherm, dien je lang op een foto te drukken om een voorvertoning te krijgen.  Vanuit de voorvertoning kun je een kiekje dan liken of delen.

Lees het laatste nieuws  over Instagram

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu