Instagram-advertenties komen er binnenkort aan

instagram-advertentiesInstagram is binnenkort niet langer geheel reclamevrij, zo melden de makers van de populaire fotodienst op hun eigen blog. De Instagram-advertenties zijn voorlopig alleen in de VS te zien.

De advertenties worden volgens het blog vooral geïntroduceerd om Instagram een ‘duurzaam bedrijf’ te maken. In de komende maanden kunnen Amerikaanse gebruikers van Instagram dus hier en daar een reclamebericht tegenkomen tijdens het kijken naar andermans foto’s.

Instagram zegt wel de nadruk te leggen op een klein aantal advertenties, die met mooie foto’s en video’s geleverd worden en van merken die momenteel al ‘goede leden van de Instagram-community’ zijn. Hierdoor zouden de reclames natuurlijk aanvoelen en niet al te opdringerig.

Er komt daarnaast ook een mogelijkheid om feedback te geven over de advertenties. Als je een van de Instagram-advertenties dus liever niet ziet of er iets anders mis mee vindt, kun je dat laten weten aan de ontwikkelaars van de fotodienst. Het is nog niet bekend wanneer de advertenties in de Instagram-app eventueel naar andere landen, zoals Nederland, komen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bekijk ook onze lijst met beste Android-apps in de categorie sociaal.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.