De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Instagram-advertenties komen er binnenkort aan

Gijs Ettes
4 oktober 2013, 8:47
1 min leestijd
Instagram-advertenties komen er binnenkort aan
instagram-advertenties

Instagram is binnenkort niet langer geheel reclamevrij, zo melden de makers van de populaire fotodienst op hun eigen blog. De Instagram-advertenties zijn voorlopig alleen in de VS te zien.

De advertenties worden volgens het blog vooral geïntroduceerd om Instagram een ‘duurzaam bedrijf’ te maken. In de komende maanden kunnen Amerikaanse gebruikers van Instagram dus hier en daar een reclamebericht tegenkomen tijdens het kijken naar andermans foto’s.

Lees verder na de advertentie.

Instagram zegt wel de nadruk te leggen op een klein aantal advertenties, die met mooie foto’s en video’s geleverd worden en van merken die momenteel al ‘goede leden van de Instagram-community’ zijn. Hierdoor zouden de reclames natuurlijk aanvoelen en niet al te opdringerig.

Er komt daarnaast ook een mogelijkheid om feedback te geven over de advertenties. Als je een van de Instagram-advertenties dus liever niet ziet of er iets anders mis mee vindt, kun je dat laten weten aan de ontwikkelaars van de fotodienst. Het is nog niet bekend wanneer de advertenties in de Instagram-app eventueel naar andere landen, zoals Nederland, komen.

Bekijk ook onze lijst met beste Android-apps in de categorie sociaal.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu