De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Zo maak je een album van tien foto’s en video’s in Instagram

Erwin Vogelaar
22 februari 2017, 18:57
2 min leestijd
Zo maak je een album van tien foto’s en video’s in Instagram

Vanaf nu kun je een soort Instagram-album maken, door tien foto’s en video’s tegelijk te uploaden. Handig als je niet kunt kiezen of een verhaal wil vertellen.

Lees verder na de advertentie.

Instagram album

De volgende handige update van Instagram staat klaar. Het is nu mogelijk om tot tien verschillende foto’s en video’s in één keer te uploaden. Je volgers zien de foto’s vervolgens in één post staan als een carrousel waar doorheen te bladeren is. Deze functie was tot nu toe exclusief door bedrijven te gebruiken, maar nu kan iedereen er mee aan de slag. Het is een leuke manier om een verhaal te vertellen via een serie foto’s. Ook is het handig als je gewoonweg niet kunt kiezen welke foto je gaat uploaden.

Om de functie te gebruiken ga je naar het uploadscherm en kies je voor het kleine icoontje dat lijkt op meerdere op elkaar gestapelde foto’s. Vervolgens kun je kiezen welke foto’s en video’s je gaat uploaden. Je kunt maximaal tien beelden kiezen, maar het mogen er natuurlijk ook minder zijn. Vervolgens worden alle foto’s op een rij gezet. Je krijgt voor het publiceren nog de mogelijkheid om de volgorde te veranderen en om dezelfde filter op alle foto’s toe te passen. Je kunt natuurlijk ook nog ouderwets het filter bij elke foto apart instellen.

Als je door je feed scrolt, staat er onder de albums die gemaakt zijn stipjes die aangeven dat er meerdere beelden te zien zijn. Als je in het profiel van iemand kijkt, dan staat er een icoontje op elke afbeelding waar een heel album achter schuilt. Zo zul je geen foto missen.

Instagram downloaden

De albumfunctie van Instagram wordt nu uitgerold. Je kunt de nieuwste versie van de app gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's