Instagram Boomerang: nieuwe app laat je 1-seconde-video’s maken

Gijs Ettes
22 oktober 2015, 17:13
1 min leestijd
Instagram Boomerang: nieuwe app laat je 1-seconde-video’s maken

Instagram heeft Boomerang geïntroduceerd, een nieuwe video-app die je extreem korte, herhalende filmpjes van één seconde laat maken. De app is nu gratis te downloaden in Google Play en de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Instagram Boomerang

Het idee achter Boomerang is dat je meerdere foto’s bundelt tot één filmpje van een seconde. Terwijl je opneemt moet je zo min mogelijk zelf bewegen voor het beste resultaat. Uiteraard is het dan wel de bedoeling dat het onderwerp dat je vastlegt wél beweegt. Het maken van een shot, dat het best is te vergelijken met een bewegend gif-bestand, is heel eenvoudig. Na het starten van de app hoef je alleen nog de juiste camera (front of back) van je toestel te selecteren en op de sluiterknop te drukken.

Vervolgens schiet Boomerang een groot aantal foto’s dat  wordt gecombineerd tot één mp4-bestand. Je kunt het filmpje daarna bekijken  en delen via Instagram, Facebook of de standaardopties van Android  (e-mail, Android Beam, Google Drive et cetera). Instagram Boomerang is het best te omschrijven als een eenvoudige camera-app met deelopties, want  veel meer kun je er in de huidige vorm niet mee. Zo zijn er geen functies om bestanden te bewerken. Het doet een beetje denken aan de Live Foto-functie van de nieuwe iPhone, maar dan (ook) voor Android.

Instagram Boomerang downloaden

Als gezegd is Boomerang gratis te downloaden in Google Play. De app vereist Android 4.3 of hoger en tenminste 4,8MB aan vrije opslagruimte.

Download Instagram Boomerang in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu