De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Verzamel je favoriete foto’s met Instagram Collections

Thomas Haenen
18 april 2017, 10:40
1 min leestijd
Verzamel je favoriete foto’s met Instagram Collections

Instagram maakt het makkelijker om favoriete foto’s voor jezelf op een rijtje te zetten. Met nieuwe Instagram Collections leg je een privéverzameling aan.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Collections

Sinds eind vorig jaar beschikt Instagram over een knop om je favoriete foto’s op te slaan. Die bevindt zich rechtsonder en laat je (favoriete) foto’s in een apart lijstje zetten om ze later terug te kijken. Voorheen werden alle foto’s op een grote hoop gegooid, nu kun je ze ook in afzonderlijke collecties verzamelen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alle hondenfoto’s van jou en je vrienden te bundelen. Of verzamel alle trouwfoto’s die je tegenkomt als inspiratie voor je eigen bruiloft.

Foto’s verzamelen is simpel. Houdt het bewaarpictogram rechtsonder een foto ingedrukt en je krijgt de mogelijkheid om de foto toe te voegen aan een bestaande of nieuwe collectie. Je kunt zoveel foto’s of video’s toevoegen als je zelf wilt. Opslagen collecties zijn vervolgens terug te vinden in hetzelfde menu als je opgeslagen foto’s. Via dat menu kun je overigens gemakkelijk je verzamelingen verder uitbreiden. Met een druk op de Plus-knop rechtsboven zet je foto’s die je al eerder hebt opgeslagen in het lijstje.

De collecties die je aanmaakt zijn volledig privé. Er is vooralsnog geen mogelijkheid om een verzameling met anderen te delen. Vermoedelijk zal zo’n functie op termijn nog volgen, maar voor nu kun je er zeker van zijn dat je favoriete kiekjes alleen voor jou zichtbaar zijn.

Instagram voor Android downloaden

De Instagram Collections zijn onderdeel van versie 10.16 van de app, die op dit moment wordt uitgerold via de Play Store. Je kunt Instagram gratis downloaden via onderstaande link.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu