Instagram-bèta voor Android 10 introduceert donkere modus
Rens Blom
beste android-apps 2017

Instagram

Gratis

Onze score

8

De nieuwste bètaversie van de Instagram-app introduceert een zogeheten dark mode op toestellen met Android 10. Deze donkere modus kijkt ‘s avonds prettiger en bespaart stroom op apparaten met een oled-scherm. Zo ziet het donkere thema eruit.

Instagram test dark mode

De donkere modus debuteert in Instagram 114.0.0.24, een versie die nu uitrolt naar bètagebruikers. Volgens 9to5Google voert de update geen veranderingen of verbeteringen door, alleen de aanwezigheid van het donkere thema.

Die werkt het beste op een smartphone of tablet met Android 10, dat sinds kort uit is. In Android 10 zit een knop om te wisselen tussen een systeembrede lichte en donkere modus. Schakel je van wit naar donker, dan doen ondersteunde apps dat ook.

Instagram’s dark mode werkt ook via die knop en gebruikt vooral donkergrijs en zwart. De app zit er in het donker prima uit, maar het thema is nog niet af. Op sommige momenten zie je geen notificatie-icoontjes en de statusbalk boven in het scherm is niet altijd zichtbaar. Omdat de update alleen beschikbaar is voor bètatesters, is het aannemelijk dat Instagram deze pijnpunten oplost voordat het donkere thema wereldwijd wordt uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Donkere modus op Android Pie

Hoewel de donkere modus van Instagram is bedoeld voor Android 10, blijkt hij ook deels te werken op toestellen met Android 9.0 (Pie). 9to5Google ontdekte dat je de dark mode kan activeren op Samsung-smartphones en -tablets met Pie. Dat gaat via de Nachtmodus-knop in de instellingen, die je laat wisselen tussen een wit en donker systeemthema.

Het is onbekend wanneer Instagram het donkere thema voor iedereen beschikbaar maakt. Wil je meer weten over Android-apps met een dark mode? In onze gids lees je welke Google-apps al een donkere modus hebben. En in bovenstaande videotip leggen we je uit hoe je de donkere modus activeert.

Bedankt voor de screenshots, Melvin!

Het laatste nieuws over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.