Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Instagram krijgt alternatief voor iemand ontvolgen: dempen

Michel van 't Klaphek
22 mei 2018, 20:37
1 min leestijd
Instagram krijgt alternatief voor iemand ontvolgen: dempen

Instagram krijgt een update waardoor je niet langer berichten van iemand in je tijdlijn ziet, zonder diegene direct te ontvolgen. Je kunt accounts voortaan namelijk dempen. Wij leggen uit hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Instagram dempen-functie: zo werkt het

Sommige Instagram-gebruikers vinden hun tijdlijn nogal rommelig ogen. Een manier om het geheel wat netter te maken, is door accounts te dempen. Dit is heel gemakkelijk.

Zo demp je personen in Instagram:

  1. Druk op de drie bolletjes rechtsboven een foto in je tijdlijn, of op de profielpagina;
  2. Tik op ‘dempen’ en geef aan of je alleen foto’s, of ook Stories wilt blokkeren;
  3. Bevestig, en klaar ben je! Voortaan duiken de berichten niet langer op in je tijdlijn. Wil je iemand niet langer dempen? Volg dan bovenstaande stappen en kies voor ‘Dempen opheffen’.
Instagram-dempen

Zoals gezegd ontvolg je de persoon in kwestie dus niet. Wanneer je naar de profielpagina gaat, kun je dus nog steeds berichten zien. Ook wanneer je genoemd wordt in een reactie of bericht van het ‘gedempte’ account, krijg je nog steeds een notificatie.

Je kunt berichten overigens ook dempen door een bericht uit iemand zijn Story lang ingedrukt te houden, en vervolgens stap twee en drie uit te voeren. De persoon in kwestie weet niet dat je hem of haar gedempt hebt.

Instagram luistert naar kritiek

De update volgt op eerdere kritiek van gebruikers op de algoritme verandering uit maart. Sindsdien toont Instagram namelijk berichten waarvan men vermoedt dat jij ze leuk gaat vinden, bovenaan je tijdlijn. Ook zie je direct mogelijk interessante accounts die aansluiten op je interesses.

De update rolt in de komende weken uit voor alle Android-smartphones. Het kan daarom even duren voordat jij ermee aan de slag kunt.

Instagram downloaden in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu