Eindelijk: zo maakt Instagram je feed toch weer (een beetje) chronologisch
Michel van 't Klaphek
beste android-apps 2017

Instagram

Gratis

Onze score

8,5

Instagram heeft de volgorde waarin berichten worden getoond aangepast. Voortaan zie je meer recente foto’s en video’s bovenaan je tijdlijn. Ook wordt een verversknop geïntroduceerd, zodat je feed niet uit zichzelf vernieuwd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram feed wordt deels weer chronologisch

Nieuwe berichten staan dus niet per definitie weer bovenaan, zoals vroeger het geval was. “Op basis van jullie feedback zorgen we ervoor dat de kans groter is dat nieuwere berichten eerder in je tijdlijn verschijnen”, zo zegt Instagram.

Daarmee kiest de app als het ware een middenweg tussen de twee vorige manieren van berichten weergeven. Eerst toonde het sociale medium foto’s en video’s namelijk compleet op chronologische volgorde. In 2016 kwam hier verandering in, toen ze werden gerangschikt op ‘relevantie’. Het doel hiervan was zorgen dat je populaire berichten niet meer zou missen.

Instagram feed chronologischer

De verandering zorgde echter voor de nodige frustraties bij gebruikers. Soms kreeg je namelijk berichten van twee à drie dagen oud te zien. Helemaal wanneer je de app meerdere keren per dag checkt, zoals velen waarschijnlijk doen, kan dit ergernis opwekken.

Verversknop: enkel nieuwe berichten wanneer jij dat wil

Daarbij waren gebruikers niet te spreken over het feit dat de tijdlijn uit zichzelf ververste. Wanneer je zodoende aan het scrollen was, kon het zomaar zijn dat je weer naar de bovenkant van je feed werd gestuurd.

Met de ‘Nieuwe berichten’-knop krijg je meer controle over wanneer je de meest recente foto’s, video’s en stories wilt binnenhalen. Wanneer je erop drukt wordt je naar de bovenkant van je feed gestuurd. Doe je dit niet, dan gebeurt er niets en kun je blijven scrollen.

Download de Instagram-update nu

Instagram besluit zijn persbericht door aan te geven dat de tijdlijn de komende maanden op diverse manieren verbeterd gaat worden. Hoe, dat blijft natuurlijk een verrassing. De update met een meer chronologische feed en verversknop is vanaf nu beschikbaar in de Play Store.

→ Instagram downloaden in de Play Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.