Eindelijk: Instagram staat nu liggende en staande foto‘s toe

Instagram

Gratis

Onze score

9

Instagram toont voortaan niet alleen vierkante foto`s, maar staat ook  liggende en staande foto`s toe. Deze wijziging wordt doorgevoerd in de nieuwste versie van de Android-app.

Instagram formaat voor foto’s

Het is vanaf nu mogelijk om foto`s in hun originele formaat te uploaden naar Instagram. Dat betekent dat je niet meer bent gebonden aan vierkante foto`s, maar ook staande en liggende kiekjes kunt delen. Volgens Instagram waren één op de vijf foto`s niet vierkant en werd daarom besloten om van de beperking  af te stappen. Niet iedere foto kwam immers in het vierkante formaat tot zijn recht, omdat vaak een (belangrijk) gedeelte van het kiekje werd  afgesneden.

Naast  foto`s worden ook video`s nu in een liggende of staande modus getoond. In de app is een nieuw  icoontje aanwezig om voor een formaat te  kiezen. Daarnaast  maakt Instagram bekend dat alle beschikbare filters nu voor zowel foto`s als video`s te gebruiken zijn.

Download het nieuwe Instagram

De optie om foto`s in volledig formaat te tonen wordt met een update toegevoegd aan de Android-app. Instagram 7.5 is via de link hieronder te downloaden. De app is 11MB groot en werkt met Android 4.0 of hoger.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download Instagram in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.