In 3 stappen oude Instagram-foto’s verbergen

Thomas Haenen
14 juni 2017, 14:05
2 min leestijd
In 3 stappen oude Instagram-foto’s verbergen

Geef maar toe: sommige Instagram-foto’s zou je het liefste verstoppen voor de buitenwereld. De recentste update laat je Instagram foto’s verbergen, zodat niemand behalve jij ze ziet.

Lees verder na de advertentie.

Instagram foto’s verbergen en archiveren

Dit jaar viert Instagram zijn zevende verjaardag. Gebruik je de fotodienst al sinds het begin, dan heb je mogelijk honderden of zelfs duizenden foto’s geüpload. Grote kans dat je op niet al die foto’s even trots bent. Misschien wil je liever niet herinnerd worden aan die beugel van vijf jaar geleden, of wil je voorkomen dat een potentiële nieuwe partner je vorige vriend(in) ziet op oude foto’s.

Instagram foto's verbergen

Wilde je voorheen van zo’n verouderde foto af, dan moest je hem volledig verwijderen. Toch wat jammer, want dan raakte je de reacties die bij zo’n afbeeldingen stonden ook kwijt. Bovendien was er geen mogelijkheid om de foto later opnieuw op te zoeken. Daarom introduceert Instagram een optie om oude foto’s te verbergen. Zo doe je dat:

  1. Druk op de drie puntjes rechtsboven je afbeelding in de Instagram-app;
  2. Daar kies je voor de optie ‘Archief’. Eenmaal gekozen wordt de foto naar je archief verplaatst;
  3. Het beeld en de reacties blijven intact, maar jij bent de enige die ze nog kan zien in archief. Dat archief vindt je door op je profiel op de knop rechtsboven te drukken.

Voel je je op een later moment weer schaamteloos? Dan kun je de verborgen foto’s op elk moment terugplaatsen. Andere gebruikers krijgen geen notificatie als je een foto weghaalt of terugzet, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat een ongemakkelijke foto pontificaal bij je crush in beeld verschijnt.

Instagram voor Android downloaden

Je kunt Instagram downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op vrijwel elke versie van Android.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu