Instagram krijgt volgend jaar advertenties

Gijs Ettes
9 september 2013, 8:53
1 min leestijd
Instagram krijgt volgend jaar advertenties
instagram

De populaire fotodienst Instagram heeft tegenover The Wall Street Journal bevestigd dat het vanaf 2014 advertenties gaat tonen in zijn diensten.

Lees verder na de advertentie.

Het is nog niet duidelijk wanneer Instagram de nu bevestigde wijziging precies gaat doorvoeren. De fotodienst heeft naar verluidt al onder andere met Coca-Cola aan de tafel gezeten. Instagram-topvrouw Emily White meldt in een gesprek met The Wall Street Journal daarnaast de door Facebook overgenomen dienst op den duur geld moet gaan opbrengen, maar dat dat op de korte termijn niet echt een noodzaak is.

Inmiddels meer dan 150 miljoen gebruikers

Instagram maakte ook bekend dat het inmiddels meer dan 150 miljoen actieve gebruikers heeft. Het afgelopen half jaar zijn er namelijk een indrukwekkende 50 miljoen nieuwe gebruikers bij gekomen. Hiervan komt nu circa 60 procent van buiten de Verenigde Staten.

De laatste grote vernieuwing voor Instagram was het toevoegen voor ondersteuning van korte video’s. Dit deed de sociale fotodienst om de concurrentie met Vine aan te gaan, een populaire foto-app die inmiddels door Twitter is overgenomen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu