De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Voeg een gesprekspartner toe aan een live video in Instagram

Erwin Vogelaar
8 augustus 2017, 20:28
2 min leestijd
Voeg een gesprekspartner toe aan een live video in Instagram

Instagram maakt het mogelijk om met iemand anders een livestream te starten. Praat op Instagram live met een vriend en laat de rest toekijken.

Lees verder na de advertentie.

Instagram live met een vriend

Instagram voegt een nieuwe dimensie toe aan live video’s. Sinds november 2016 is het mogelijk om jezelf of je omgeving live te delen. Nu laat Instagram je ook een gesprekspartner uitnodigen. Je volgers kijken met jullie beide mee.

Tijdens een live video tik je op het nieuwe icoontje rechts onderin het scherm om een gast toe te voegen. Vervolgens nodig je iemand uit die op dat moment aan het kijken is. Dit zorgt ervoor dat diegene die jij uitnodigt al naar het scherm kijkt en dus direct zichtbaar is. Dit betekent ook dat je niet alleen vrienden op deze manier toevoegt, maar iedereen die aan het kijken is.

Instagram live met

Je moet wel keuzes maken, want Instagram kan maar één gast tegelijk aan. Niets houdt je echter tegen om een gast te verwijderen en een nieuwe uit te nodigen. Het is alsof je een eigen talkshow organiseert. Gasten hebben uiteraard ook de optie om zelf te vertrekken. Zodra de livestream klaar is stuur je de video naar de ‘verhalen’, zodat anderen een dag hebben om terug te kijken. Of je verwijdert de beelden weer.

Instagram update

Als je de functie nog niet in de app ziet, dan kan dat kloppen. Instagram test de nieuwe functie namelijk bij een klein percentage gebruikers. Mogelijk zit je daar bij, maar anders moet je nog even geduld hebben. Heel lang hoef je echter niet te wachten, want de functie wordt in de komende maanden wereldwijd uitgerold.

Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app op je toestel downloadt. Dit doe je door op onderstaande link te klikken.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu