De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Je kunt je livestream op Instagram nu ook opslaan

Erwin Vogelaar
20 maart 2017, 19:19
2 min leestijd
Je kunt je livestream op Instagram nu ook opslaan

Je kunt nu je Instagram livestream opslaan. Op deze manier kun je de video zelf terugkijken, maar ook weer opnieuw publiceren voor je volgers. Handig, want voorheen verdwenen de beelden direct.

Lees verder na de advertentie.

Instagram livestream opslaan

Sinds eind januari is het mogelijk om in Instagram een live video te starten. Deze livestreams zijn onderdeel van Instagram Stories. Een groot nadeel van livestreamen via Instagram, vergeleken met bijvoorbeeld YouTube en Facebook, was dat de video na afloop verdween. Mensen konden de video alleen bekijken terwijl je live was. Waren ze te laat, dan hadden ze pech. Daar doet Instagram nu wat aan, want je kunt de video na afloop gewoon downloaden op je toestel.

instagram livestream opslaan

Zodra je klaar bent met je live video, staat er groot ‘Livevideo is beëindigd’ in beeld. Daaronder staat een grote witte knop met ‘Klaar’. Druk je hierop dan ben je de video voor altijd kwijt. Let daarom goed op, want helemaal rechtsboven staat een knopje ‘Opslaan’. Druk hierop en de video wordt opgeslagen op je toestel. De beelden staan dus niet direct ook in je profiel op Instagram, maar niets houdt je natuurlijk tegen om de opgeslagen video opnieuw te uploaden. Helaas worden op deze manier de reacties en hartjes die tijdens de opname gestuurd zijn niet opgeslagen. Het gaat puur om de video zelf.

Instagram stelt dat dit nog maar de “eerste van vele verbeteringen” is voor live video’s dit jaar. We zijn benieuwd hoe Instagram Stories verder verbeterd gaat worden. Tot nu toe zijn we in ieder geval erg enthousiast. Dat kun je lezen in ons applaus voor Instagram Stories.

Instagram downloaden

Om je livestreams op te slaan heb je natuurlijk wel de nieuwste versie van Instagram nodig. Deze kun je uiteraard helemaal gratis downloaden in de Play Store, via onderstaande link.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu