Instagram maakt livestreams beschikbaar voor iedereen

Rick van der Veer
25 januari 2017, 16:44
2 min leestijd
Instagram maakt livestreams beschikbaar voor iedereen

Instagram voegde eerder al de optie toe om live video uit te zenden via Instagram Stories. Nu kan iedereen met een Instagram livestream aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Instagram livestream

Het is vanaf nu voor iedereen mogelijk om via Instagram Stories live video te streamen. Als je het cameravenster opent, kun je met de knop ‘Start Live Video’ onder het Live-tabblad direct beginnen met livestreamen. Eerder was Instagram Stories live video maar voor een beperkt publiek beschikbaar, maar Instagram heeft nu iedereen toegang ertoe gegeven.

Op het moment dat je een livestream start, zien mensen onder jouw profielfoto ‘Live’ staan. Om je stream te kunnen zien, kunnen mensen simpelweg op je foto tikken om mee te kunnen kijken. Na afloop is je stream niet meer terug te kijken: mensen die te laat zijn, hebben pech. Instagram houdt geen archief bij van je livestream, iets wat Facebook en YouTube bijvoorbeeld wél doen.

Via de Explore-pagina in de Instagram-app krijg je een overzicht van andere Instagram-gebruikers die aan het livestreamen zijn. Hier zie je in één oogopslag welke livestreams er op dit moment populair zijn en wellicht de moeite waard zijn om naar te kijken.

Instagram Stories werd een half jaar geleden geïntroduceerd en is een geduchte concurrent voor de populaire foto-app Snapchat. Via Stories kun je foto’s en video’s delen die maar tijdelijk in te zien zijn. Deze staan in een speciale balk bovenaan je tijdlijn.

Instagram Direct, een berichtendienst van Instagram, laat je daarnaast foto’s en video’s rechtstreeks naar specifieke vrienden sturen die maar eenmalig zichtbaar zijn. Hier kun je ook niet zomaar een screenshot van maken: net zoals bij Snapchat krijgt de andere persoon een notificatie als je een schermafbeelding maakt.

Instagram downloaden

Via onderstaande link kun je Instagram gratis downloaden uit de Play Store. De app werkt op vrijwel iedere Android-smartphone.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu