De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Instagram laat je nu live met je vrienden streamen: zo werkt het

Thomas Haenen
25 oktober 2017, 14:44
1 min leestijd
Instagram laat je nu live met je vrienden streamen: zo werkt het

Livestreamen via Instagram wordt een stuk gezelliger. Met de app kun je nu tegelijkertijd met vrienden of familie een stream opzetten.

Lees verder na de advertentie.

Instagram livestreamen met vrienden

Instagram is al lang niet meer alleen een plek om foto’s te delen. Sinds enige tijd kun je livestreamen via de app, zodat vrienden en familie op elk moment zien wat je aan het doen bent. Omdat het soms wat ongemakkelijk is om tegen jezelf te praten tijdens het streamen, kun je nu een vriend uitnodigen om mee te doen.

‘Go Live With A Friend’, zoals de nieuwe optie heet, laat je een stream delen met één van je contacten. Zodra je een stream hebt gestart, druk je rechtsonder op het nieuwe icoontje. Vervolgens nodig je een vriend uit om mee te doen. Jullie krijgen vervolgens allebei de helft van het scherm, zodat vrienden jullie allebei tegelijk zien streamen. Op ieder moment kun je je vriend(in) weer uit de stream gooien, en iemand anders uitnodigen, als je bijvoorbeeld uitgepraat bent.

Instagram livestreamen met vrienden

Terwijl je aan het uitzenden bent, worden de icoontjes van jullie allebei getoond in de lijst met Instagram Stories. Je beslist zelf wie er allemaal kan meekijken. Kies bijvoorbeeld voor alleen jouw vrienden, of ook de vrienden van je videopartner.

Na afloop wordt de video automatisch weer verwijderd, tenzij je deze deelt via Stories. Een permanent archief heb je dan nog steeds niet, want net zoals alle andere Stories-foto’s en -video’s verdwijnt alles na 24 uur vanzelf.

Download Instagram voor Android

De nieuwe Go Live With A Friend-optie is direct beschikbaar in de Android-app. Download Instagram in de Play Store via onderstaande link. De app is gratis en werkt op elke smartphone met Android 4.0 of nieuwer.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu