Eindelijk: Instagram binnenkort ook offline bruikbaar

Thomas Haenen
19 april 2017, 15:30
1 min leestijd
Eindelijk: Instagram binnenkort ook offline bruikbaar

De Android-versie van Instagram is binnenkort ook offline beschikbaar. De functie wordt op dit moment al getest in verschillende landen.

Lees verder na de advertentie.

Instagram offline

Facebook, het moederbedrijf van Instagram, kondigde de functie vannacht aan op zijn ontwikkelaarsconferentie F8. De offlineversie van Instagram komt eerst naar de Android-versie, omdat Googles besturingssysteem populair is in opkomende landen. Daar is mobiel internet vaak traag, duur of onbereikbaar en is er veel behoefte aan deze optie. De mogelijkheid om Instagram op de iPhone offline te gebruiken, volgt pas later dit jaar.

Instagram verwacht dat de functie de komende maanden beschikbaar wordt, waarbij de opkomende landen als eerste aan de beurt zijn. Uiteindelijk kunnen we deze echter ook in Nederland gebruiken. Een precieze lanceerdatum is nog onbekend.

instagram offline

Zo werkt  Instagram offline straks

Als je nu Instagram opent terwijl je geen internetverbinding hebt, krijg je de foto’s te zien van de laatste keer dat je de app geopend hebt. Een deel van die foto’s is bovendien niet meer zichtbaar, en ook reacties en gebruikersprofielen zijn niet in te zien.

Straks gaat de foto-app slimmer met deze gegevens om. Alle gegevens die je wellicht later wil inzien, worden ingeladen zodra je Instagram opent. Zo kun je foto’s, video’s, reacties op posts en zelfs gebruikersprofielen op elk moment inzien.

Dat niet alleen, je kunt zelfs bepaalde acties gewoon alvast uitvoeren zonder internet. Zo kun je reageren op foto’s, posts toevoegen aan je collecties of mensen ontvolgen terwijl je offline bent. Deze acties worden vervolgens automatisch uitgevoerd door Instagram zodra je weer verbinding maakt.

Instagram downloaden

Via onderstaande link download je Instagram voor Android uit de Play Store. De app is gratis en werkt op vrijwel elke versie van Android.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu