Instagram rolt filter voor reacties naar alle gebruikers uit

Erwin Vogelaar
12 september 2016, 20:09
2 min leestijd
Instagram rolt filter voor reacties naar alle gebruikers uit

Instagram reacties filteren is nu voor iedereen mogelijk, omdat Instagram een filter uitrolt. Zo wil Instagram een veilige plek creëren waar iedereen zichzelf kan zijn.

Lees verder na de advertentie.

Instagram reacties filteren

Reacties filteren is een veelgevraagde functie voor Instagram en andere sociale netwerksites. Deze deellocaties kunnen namelijk snel veranderen in nare plekken. Zeker als in de reacties constant gemene, kwetsende, racistische of seksistische opmerkingen geplaatst worden. Daarom stelde Instagram een tijdje geleden dat het zijn reactiefilter voor alle gebruikers beschikbaar zou maken en vandaag is het moment er eindelijk.

Instagram reacties filteren

De functie was al beschikbaar voor de bekende Instagrammers met een hoop volgers. Het idee is dat je in de instellingen van de app kunt aangeven of je reacties wil verbergen die woorden bevatten die vaak gerapporteerd worden als ongepast. Daarnaast kun je ook zelf woorden aan een lijst toevoegen die vervolgens ook uit je reactielijsten gefilterd worden. Bij de eerdere geruchten leek er ook sprake te zijn dat gebruikers hun reacties volledig zouden kunnen uitzetten, maar dat is nu nog niet het geval.

“Toen Mike en ik Instagram hebben gemaakt, wilden we dat het een welkome gemeenschap zou zijn waar mensen hun leven zouden delen”, schrijft Kevin Systrom op de Instagram-blog. “Het mooie van de Instagram-gemeenschap is de diversiteit van zijn leden. Allerlei verschillende mensen – van verschillende achtergronden, rassen, genders, seksuele oriëntaties, mogelijkheden en meer – noemen Instagram hun huis, maar soms kunnen de reacties onder hun posts onaardig zijn. Om elke individu te bekrachtigen, moeten we een cultuur promoten waar iedereen zich veilig voelt om zichzelf te zijn zonder kritiek te krijgen of lastig gevallen te worden.”

Instagram downloaden

Om de nieuwe instellingen te vinden, ga je eerst naar je profieltab door de knop rechtsonder in te drukken. Daarna vind je rechtsboven de knop voor het menu. Hier kies je bij ‘Instellingen’ voor ‘Reacties’. Heb je de functie nog niet? Mogelijk moet het filter nog uitgerold worden. Zorg in ieder geval dat je de nieuwste versie van Instagram geïnstalleerd hebt staan.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu