De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Stiekem een Instagram Direct screenshotten is vanaf nu niet meer mogelijk

Lars Paymans
29 november 2016, 16:22
2 min leestijd
Stiekem een Instagram Direct screenshotten is vanaf nu niet meer mogelijk

Stiekem een screenshot maken van een Instagram Direct bericht is er vanaf vandaag niet meer bij. Instagram heeft wederom goed gekeken naar de functies van Snapchat, en voegt een Instagram screenshot meldingen systeem toe om de ander op de hoogte te houden van geheime screenshots.

Lees verder na de advertentie.

Instagram screenshot meldingen vanaf nu verstuurd

Omdat deze nieuwe Instagram screenshot meldingen van de een op de andere dag werden toegevoegd zonder handmatige update, heerste er aanvankelijk heel wat onduidelijkheid over de manier waarop deze nieuwe functie werkte. Eerst werd gedacht dat de app standaard een notificatie verstuurde als je van iemands foto een screenshot maakte, maar in de praktijk ligt het iets genuanceerder.

Zo zal Instagram alleen een melding versturen als je een screenshot maakt van een Instagram Direct, de privé berichten die na verloop van tijd automatisch verdwijnen. Best logisch, want door van deze berichten een screenshot te maken, kun je deze verdwijnende foto’s alsnog permanent op je smartphone opslaan. Om dit tegen te gaan krijgt degene waarvan jij een screenshot maakt dus een notificatie waarin staat dat hij of zij zojuist door jou is vastgelegd.

Instagram blijft vernieuwen

Instagram kan screenshots immers niet uit de filmrol van iemand verwijderen, maar door de ander op de hoogte te stellen weet hij of zij wel om in de toekomst wat voorzichtiger te zijn met het versturen van Instagram Direct-berichten. Zoals gezegd is de update doorgevoerd aan de kant van Instagram, wat betekent dat je de app niet via de Google Play Store hoeft bij te werken. Instagram is druk bezig om het netwerk verder uit te breiden met tal van nieuwe functies. Zo werd onlangs de mogelijkheid toegevoegd om een livestream te starten vanuit de app.

-> Download Instagram in de Google Play Store (gratis)

Lees het laatste nieuws over Instagram

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu