De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Instagram Stories-update: gebruik je gezicht als sticker

Rick van der Veer
14 april 2017, 12:10
2 min leestijd
Instagram Stories-update: gebruik je gezicht als sticker

Fotodienst Instagram heeft een paar kleine nieuwe features uitgerold voor Android-gebruikers. Zo kun je nu Instagram selfiestickers invoegen en hebben nieuwe steden lokale stickers gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Instagram selfiestickers

In de nieuwste versie van de Instagram-app kun je nu je eigen gezicht gebruiken als een sticker. Deze selfiestickers werken niet alleen in Instagram Stories, maar ook in Direct. Zo kun je aan ieder bericht je eigen gezicht meegeven, om ze net wat persoonlijker te maken.

Je kunt de stickers met je gezicht bovendien extra kleur geven. Nadat je een selfie gemaakt hebt kun je kiezen uit verschillende omlijstingen. Ook kun je er omheen tekenen om bijvoorbeeld pijltjes of hartjes toe te voegen.

Vier nieuwe steden hebben met de update hun eigen geostickers gekregen. Ga je op vakantie naar Chicago, Londen, Madrid of Tokyo, dan kun je je Instagram-posts vanaf daar opleuken met een lokale sticker. Deze plaatjes zijn niet ontworpen door Instagram zelf, maar door lokale artiesten gemaakt.

Instagram rolde vorig jaar in augustus Stories uit, een directe kopie van de gelijknamige functie van Snapchat. Inmiddels is Instagram Stories flink gegroeid en heeft de feature meer gebruikers dan Snapchat. Ook Facebook, WhatsApp en Facebook Messenger hebben vergelijkbare features, maar deze lijken niet van de grond te komen.

Waar Snapchat eind 2016 zo’n 158 miljoen actieve gebruikers had, heeft Instagram er meer dan 600 miljoen. Van dat aantal zijn er meer dan 200 miljoen gebruikers die Stories actief gebruiken. Dat betekent dat die feature alleen al meer gebruikers telt dan de hele groep Snapchat-gebruikers bij elkaar.

Instagram downloaden

Veel Android-smartphones hebben de Instagram-app al voorgeïnstalleerd op hun toestel. Mocht je de app nog niet hebben, dan kun je hem via onderstaande link gratis downloaden uit de Google Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.1 of nieuwer nodig.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu