De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo gebruik je de nieuwe Instagram Stories Geostickers

Thomas Haenen
8 maart 2017, 9:28
2 min leestijd
Zo gebruik je de nieuwe Instagram Stories Geostickers

Instagram neemt opnieuw een feature van Snapchat over, met speciale stickers die je alleen kunt gebruiken op specifieke locaties. Wij leggen je uit hoe je de Instagram Stories Geostickers gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Stories Geostickers

Sinds vorig jaar is fotodienst Instagram voorzien van zijn eigen Snapchat-alternatief. Via Instagram Stories kun je foto’s en video’s delen die na 24 uur automatisch verdwijnen. Recentelijk werden daar al stickers aan toegevoegd, waarmee je je foto’s net wat meer kon aanpassen. Nu zijn er ook locatiegebaseerde stickers, een feature die Instagram wederom van Snapchat lijkt te lenen.

Snapchat beschikt over speciale filters voor je foto’s en video’s die alleen opduiken op basis van je huidige locatie. Zo krijg je in Amsterdam filters die bijvoorbeeld naar het Damplein verwijzen, of naar specifieke wijken van de stad. Instagram Stories Geostickers bieden dezelfde optie, maar dan in stickervorm.

Vooralsnog zijn de Geostickers slechts in een select aantal steden te vinden: New York City en Jakarta. Afhankelijk van waar je zit in deze steden krijg je bijvoorbeeld stickers van bekende gebouwen en monumenten of verwijzingen naar specifieke wijken. Instagram zegt dat het in de toekomst stickers gaat toevoegen voor andere steden, maar het is onbekend wanneer precies.

Nadat je een foto hebt gemaakt op één van de ondersteunde locaties, druk je rechtsboven in de app om het overzicht van stickers te tonen. Vervolgens selecteer je de stickers die je wil gebruiken en pas je het formaat en de plaatsing ervan aan. Het grote verschil tussen de geostickers en de filters van Snapchat: je kunt gemakkelijk meerdere stickers aan één foto toevoegen.

Instagram voor Android downloaden

Je kunt geostickers nu vinden in de nieuwste versie van Instagram, al zul je wel op de juiste locatie moeten zitten om ze te gebruiken. Download de app via onderstaande link naar de Play Store.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu