Instagram Stories krijgt live video: alleen live te kijken

Thomas Haenen
21 november 2016, 16:29
2 min leestijd
Instagram Stories krijgt live video: alleen live te kijken

Je kunt Instagram straks ook gebruiken om live video’s uit te zenden. De live video’s zijn onderdeel van Instagram Stories en verdwijnen zodra je uitzending voorbij is.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Stories live video

Live video in Instagram Stories wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold, zo maakten de ontwikkelaars zojuist bekend. Voorlopig kan slechts een selecte groep gebruikers de feature testen maar binnen enkele weken moet deze beschikbaar zijn voor een breder publiek. Als de opties voor jou beschikbaar zijn, hoef je in het cameravenster van de app enkel op ‘Start Live Video’ te drukken om uit te gaan zenden.

Vervolgens kun je maximaal een uur via Instagram livestreamen. Als je vrienden tijdens dat uur hun feed checken, dan staat er onder jouw profielfoto ‘Live’. Kijken ze pas na afloop, dan hebben ze pech: Instagram Stories live video kan niet teruggespoeld worden en wordt niet opgeslagen. Is de stream voorbij, dan zal niemand hem meer terug kunnen kijken. Via de ‘Explore’-sectie van Instagram kun je andere mensen ontdekken die op dat moment livestreamen.

Facebook, het moederbedrijf van Instagram, beschikt al geruime tijd over de mogelijkheid om te livestreamen. De video’s die je daar maakt worden echter direct gearchiveerd en zijn desgewenst voor iedereen terug te kijken. Ook andere streamingdiensten bieden doorgaans archiefopties aan.

Daarnaast wordt vandaag een update uitgerold voor Instagram Direct, een berichtendienst voor Instagram. Je kunt nu ook verdwijnende foto’s en video’s versturen via de app. Dat is sterk vergelijkbaar met Snapchat. Zodra je vriend of contactpersoon je bericht heeft bekeken, wordt deze automatisch verwijderd. Deze functie wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold.

Instagram voor Android downloaden

Instagram downloaden kan via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op vrijwel elke Android-smartphone. Omdat de nieuwe functies geleidelijk worden uitgerold, kan het even duren voordat deze beschikbaar zijn op jouw smartphone.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's