Instagram maakt nieuwe Stories ontdekken gemakkelijker

Lars Paymans
19 oktober 2016, 15:09
1 min leestijd
Instagram maakt nieuwe Stories ontdekken gemakkelijker

Instagram bouwt de Snapchat-achtige Story-functie verder uit. Door de vluchtige video’s in de Explore-tab te stoppen, kun je nu gemakkelijk nieuwe Instagram Stories ontdekken van personen die je niet eens volgt.

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je nieuwe Instagram Stories ontdekken

We kunnen al een tijdje korte filmpjes opnemen en die 24 uur lang als Instagram Story op ons profiel zetten. Daarna verdwijnen ze vanzelf weer, net zoals bij Snapchat. Dit moet mensen aanmoedigen om sneller iets op Instagram te zetten, aangezien het geen permanente plaats op je profiel inneemt.

Instagram Stories ontdekken

Vandaag zet Instagram de volgende stap voor Stories door ze aan het Explore (ontdekken) tabblad in de app toe te voegen. Hier kom je in de bovenste balk van het scherm nu dezelfde rij met cirkelvormige avatars tegen. Door er op eentje te tikken open je direct de bijbehorende Instagram Story.

Volgens Instagram zijn de verhalen die je hier tegenkomt afgestemd op jouw interesses, net zoals de rest van het Explore-tabblad dat is. Door de pagina te verversen kom je iedere keer andere Stories tegen. Dit maakt het een interessante verbetering voor mensen die geen vrienden hebben die de Story-functie vaak gebruiken.

Geen handmatige update nodig

Je kunt de nieuwe Instagram Stories ontdekken door op het vergrootglas te tikken onderin beeld. Omdat de update aan de kant van de app wordt doorgevoerd, hoef je via de Play Store geen handmatige update te installeren. Dit betekent ook dat je de nieuwe functie niet kunt forceren door een APK te downloaden. Op onze smartphones is de functie echter al beschikbaar, al kan het even duren voordat dit voor alle Instagram-gebruikers het geval is.

Download Instagram in de Google Play Store

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu