Instagram Stories-update introduceert kerststickers en meer bewerkopties
Lars Paymans
instagram

Instagram

Gratis

Als je al je creativiteit in een Instagram Story hebt gestort, kan het frustrerend zijn dat deze na 24 uur alweer verdwenen is. Gelukkig maar dat je ze nu kunt bewaren en ook nog eens kunt versieren met tijdelijke kerststickers dankzij deze Instagram Stories update.

Instagram Stories update voegt kerststickers toe

Bij Instagram zijn ze blijkbaar nog niet met kerstverlof. De afgelopen weken verschijnen er aan de loop van de band nieuwe updates, en vandaag is geen uitzondering. In een blogpost legt Instagram uit hoe de nieuwe kerststickers werken. Deze zijn slechts tijdelijk beschikbaar en bevatten onder meer een kerstboom, sneeuwpop en afzichtelijke kersttrui. De komende dagen zullen er ook nog extra stickers worden toegevoegd om het nieuwjaar te vieren.

Instagram Stories update

De stickers kun je gemakkelijk opplakken door op het sticker-icoontje te tikken nadat je een foto hebt gemaakt. Hier kom je direct ook de andere nieuwe functies tegen. Zo kun je gemakkelijk tekst uitlijnen door hem links, rechts of in het midden te laten plaatsen en kun je nu zoveel tekstregels toevoegen aan je foto als je zelf wilt.

Handsfree filmen met Instagram

De nieuwe handsfree modus maakt het daarnaast gemakkelijker om een Instagram video op te nemen zonder heel de tijd de opnameknop ingedrukt te houden. Kies voor handsfree, ram op die opnameknop en je smartphone stopt pas met opnemen als jij de knop opnieuw aantikt. Handig als je jouw smartphone ergens wilt wegzetten of niet altijd je handen vrij hebt om continu je scherm aan te raken.De update voor Instagram die je ook Stories laat opslaan is vanaf nu beschikbaar in de Google Play Store.

-> Download Instagram in de Google Play Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.