Instagram Stories: Zo gaat Facebook de strijd aan met Snapchat

Lars Paymans
2 augustus 2016, 18:30
2 min leestijd
Instagram Stories: Zo gaat Facebook de strijd aan met Snapchat

Als je de nieuwe Instagram Stories-functie ziet, zou je zweren dat je naar een update van Snapchat aan het kijken was. Facebook gaat ongegeneerd de hype van Snapchat achterna, en introduceert een nieuwe Instagram-functie die wel erg overeen komt met de Verhalenfunctie van Snapchat.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Stories worden vandaag uitgerold

In een blog legt het sociale netwerk uit hoe de Instagram Stories precies werken. Om gebruikers aan te moedigen vaker foto’s via de dienst te delen, verdwijnen deze Stories automatisch na 24 uur. Ook krijgen ze een eigen plekje in de app, en komen ze dus niet zomaar op je profielpagina of in je feed te staan. In plaats daarvan geeft Instagram de Stories een eigen balk die recht boven de algemene tijdlijn komt te staan.

Instagram Stories

Hier staan je vrienden en merken die je volgt met cirkeltjes naast elkaar. Tik hierop en je komt meteen in het nieuwe Stories-scherm terecht. Vervolgens kun je op je gemakje kijken naar de foto’s en video’s die je vrienden hier delen, want Instagram speelt ze automatisch achter elkaar af. Op basis van het algoritme dat ook je tijdlijn sorteert kiest de app de juiste Stories die op jouw interesses zijn afgestemd.

Als je zelf een Instagram Story plaatst staan er wat handige nieuwe tools tot je beschikking. Zo kun je precies zien wie jouw creatie heeft bekeken, en plaats je ze met een druk op de knop door naar je eigen Feed. Ook bij het samenstellen van de Instagram Stories is er goed gekeken naar Snapchat. Zo kun je een foto versieren met stickers, een regel tekst, emoji of een tekening.

Genoeg om Snapchat te verslaan

Volgens het blog komen Instagram Stories vandaag nog voor iedereen beschikbaar, en op Twitter zijn al de eerste mensen te vinden die er mee aan de slag zijn gegaan. De nieuwe update laat in ieder geval zien dat Facebook alles op alles zet om het immense publiek dat Snapchat momenteel heeft te overtuigen om de overstap naar Instagram te laten maken. De vraag is alleen of simpelweg het kopiëren van een bestaande functie genoeg is.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu