Update voor Instagram biedt meer bewerkingsopties voor foto’s

Gijs Ettes
4 juni 2014, 8:56
1 min leestijd
Update voor Instagram biedt meer bewerkingsopties voor foto’s
Instagram update

De Instagram update die onlangs is uitgerold, biedt gebruikers van de Android-app een hoop nieuwe opties voor het bewerken van foto’s. De makers hebben diverse bewerkingstools toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om kiekjes warmer en verzadigder te maken en ze te voorzien van meer helderheid, contrast en schaduwen. Daarnaast kun je de compositie aanpassen en je foto voorzien van een vignette, zodat de hoeken donkerder zijn dan het midden van de afbeelding.

Handig aan de Instagram update is ook dat deze je de optie biedt om de sterkte van een filter aan te passen door twee keer op het desbetreffende filter te tikken. Verder kun je accenten in de foto aanbrengen en deze scherper en helderder maken met de optie ‘Scherpstellen’. Tot slot gaat video’s uploaden en delen sneller en zijn er diverse bugs en fouten opgelost.

Lees verder na de advertentie.

Lees meer over Instagram

Het delen van foto`s en later ook video`s is door Instagram compleet veranderd. De app introduceerde als één van de eersten filters, waarna elk lelijk kiekje in een mooie foto werd veranderd. Sinds het ook mogelijk is om video`s te schieten en van dezelfde eigenschappen als een foto te voorzien, is Instagram een uitstekende multimedia-app die door meer dan 150 miljoen mensen wordt gebruikt. Zelfs Facebook is er gek op: de foto-app werd in 2012 voor een miljard doller overgenomen.

Lees ook: Instagram voor Android: tips en alles wat je moet weten

Instagram update

Download: Instagram (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu