Update voor Instagram biedt meer bewerkingsopties voor foto’s

Instagram updateDe Instagram update die onlangs is uitgerold, biedt gebruikers van de Android-app een hoop nieuwe opties voor het bewerken van foto’s. De makers hebben diverse bewerkingstools toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om kiekjes warmer en verzadigder te maken en ze te voorzien van meer helderheid, contrast en schaduwen. Daarnaast kun je de compositie aanpassen en je foto voorzien van een vignette, zodat de hoeken donkerder zijn dan het midden van de afbeelding.

Handig aan de Instagram update is ook dat deze je de optie biedt om de sterkte van een filter aan te passen door twee keer op het desbetreffende filter te tikken. Verder kun je accenten in de foto aanbrengen en deze scherper en helderder maken met de optie ‘Scherpstellen’. Tot slot gaat video’s uploaden en delen sneller en zijn er diverse bugs en fouten opgelost.

Lees meer over Instagram

Het delen van foto`s en later ook video`s is door Instagram compleet veranderd. De app introduceerde als één van de eersten filters, waarna elk lelijk kiekje in een mooie foto werd veranderd. Sinds het ook mogelijk is om video`s te schieten en van dezelfde eigenschappen als een foto te voorzien, is Instagram een uitstekende multimedia-app die door meer dan 150 miljoen mensen wordt gebruikt. Zelfs Facebook is er gek op: de foto-app werd in 2012 voor een miljard doller overgenomen.

Lees ook: Instagram voor Android: tips en alles wat je moet weten

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram update

Download: Instagram (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.