Instagram krijgt verbeterde tweestapsverificatie, meer blauwe vinkjes
Erwin Vogelaar
beste android-apps 2017

Instagram

Gratis

Onze score

8

Instagram wordt veiliger, met onder andere meer mogelijkheden voor tweestapsverificatie. We zetten de verbeteringen op een rijtje.

Zo wordt Instagram veiliger

Instagram komt met nieuwe middelen om de app veiliger te maken. Dat is goed nieuws voor alle gebruikers, ook al kun je niet direct zelf van elke mogelijkheid gebruikmaken. Deze drie dingen moet je weten.

1. Authenticatie-apps gebruiken

Binnenkort wordt het mogelijk om met Instagram authenticatie-apps te gebruiken voor tweestapsverificatie. Op dit moment kun je jouw Instagram-account enkel beveiligen met een wachtwoord en een beveiligingscode. Deze code wordt via sms verstuurd om te bevestigen dat jij echt inlogt.

Met de nieuwe optie vind je de code in de authenticatie-app van je keuze. Dat is veiliger, omdat een sms met een code onderschept kan worden. De uitrol voor deze functie is nu gestart, maar het kan enkele weken duren totdat iedereen de optie heeft. Ga hiervoor naar instellingen en kies onder het kopje ‘Privacy en beveiliging’ voor ‘Tweestapsverificatie’.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

instagram veiliger

2. Over dit account

In de komende weken komt er meer informatie beschikbaar over accounts met veel volgers. Op deze manier moet het mogelijk worden om de authenticiteit van een account beter te kunnen bepalen. Op een populair account kun je naar het profiel gaan, op de drie puntjes tikken en vervolgens op ‘Over dit account’ tikken. Daar zie je onder andere de datum waarop het account is gemaakt, of de naam van account in het afgelopen jaar is veranderd en of het account advertenties draait.

3. Verificatie gaat open

Instagram geeft meer accounts de mogelijkheid om zich te verifiëren, waardoor er een blauw vinkje naast de naam komt te staan. Dit vinkje is nog wel alleen bedoeld voor accounts met veel gebruikers, die binnen de app een formulier invullen voor verificatie. In het instellingenmenu is dit formulier onder het kopje ‘Account’ te vinden bij ‘Verificatie aanvragen’. Onderdeel van het proces is het uploaden van een geldig identiteitsbewijs.

Instagram pakt verslaving aan

Ook op andere manieren wordt het gebruik van Instagram veiliger. Bijvoorbeeld door inzichtelijk te maken hoeveel je de app gebruikt en de optie om bepaalde notificaties te dempen. Een nieuwste toevoeging is dat Instagram je precies laat weten hoeveel uur je vandaag al op Instagram hebt gezeten.

Het laatste nieuws over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.