instagram video android 4.0De videofunctie van Instagram is beschikbaar voor toestellen met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en hoger. Dat meldt de sociale foto- en videodienst op zijn blog. Het maken en delen van video’s via Instagram was voorheen alleen mogelijk voor toestellen met Android 4.1 (Jelly Bean) en hoger. De Instagram video Android 4.0-creaties zijn tevens op alle ondersteunde toestellen te bekijken.

De Instagram-video`s worden op eenzelfde manier opgenomen als bij het nemen van een foto. Hierna kunnen gebruikers kiezen uit dertien filters. Het is tevens mogelijk om uit de geschoten clips een coverfoto te kiezen en om bepaalde stukjes uit je video naderhand te verwijderen.

Instagram kun je ook embedden

Instagram-video`s zijn via de Instagram-app voor Android en iOS te maken. Het bekijken van het resultaat gaat natuurlijk ook via het web. Deze posts zijn voor geïnteresseerden ook via een embed-code op hun eigen website te delen.

Instagram video Android 4.0-update beschikbaarheid

De update is op dit moment nog niet voor alle Android-gebruikers live in Google Play. De Instagram-update wordt gefaseerd uitgerold waardoor het mogelijk is dat je nog even moet wachten tot je de app kunt updaten.

Download: Instagram (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.