De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Instagram past regels voor het kijken van video’s met geluid aan

Erwin Vogelaar
17 september 2017, 10:03
2 min leestijd
Instagram past regels voor het kijken van video’s met geluid aan

Als je in Instagram video’s kijkt, moest je eerst bij elke video apart het geluid aanzetten. Dat is nu niet meer nodig. De app onthoudt namelijk tijdelijk je voorkeur.

Lees verder na de advertentie.

Instagram video’s met geluid kijken

Hoewel Instagram ooit puur een een fotoplatform was, is video nu niet meer weg te denken uit de sociale app. En bij video hoort geluid. Als je nu door Instagram scrolt, geef je bij elke losse video aan dat je het geluid wil horen. Op deze manier kom je nooit voor een verrassing te staan met vreemde geluiden die plots uit je telefoon komen. Instagram past deze regel nu aan.

De app laat je nu namelijk het geluid van alle video’s aan- en uitzetten. Als je in de app het geluid van een video aanzet, staat daarna het geluid van alle video’s waar je langs scrolt automatisch aan.

instagram video's

Uiteraard is het geluid ook weer uit te zetten. Zet je het geluid van een enkele video uit, dan werkt dat door op alle volgende video’s. Sluit je de app, dan wordt het geluid ook gereset. De volgende keer als je de app opent, tik je weer op een video om het geluid aan te zetten.

Het is een logische aanpassing, dat bijvoorbeeld handig is als je privé ergens video’s aan het bekijken bent. Voor Instagram speelt waarschijnlijk ook mee dat men sneller een video van een adverteerder met geluid aan kijkt.

Platformen zoals Instagram moeten de balans vinden tussen het duidelijk presenteren van hun content en het ergeren van gebruikers. Dit lijkt een goede oplossing De verandering is in ieder geval goed om in de gaten te houden, want je wil niet plots voor een ongemakkelijke verrassing staan in een stille trein of op school.

Instagram downloaden

De nieuwste versie van Instagram download je in de Play Store door op onderstaande link te klikken.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu