De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Instagram voor Android komt steeds dichterbij

Redactie
7 februari 2012, 16:39
2 min leestijd
Instagram voor Android komt steeds dichterbij
instagram-android

Iedereen heeft wel eens gehoord van Instagram, ook als je geen iPhone hebt. De populaire fotodienst lijkt op Picplz, waarbij je foto’s kunt voorzien van een speciaal filtertje. Daardoor worden simpele foto’s van een kop koffie of een huisdier opeens heel bijzonder. Nu lijkt het erop dat Instagram toch écht naar Android komt. De mensen van In Flex We Trust kregen een notificatie op hun Galaxy Tab 10.1, waarbij Instagram als aanbevolen app in de Android Market werd aangeprezen. De app wordt al twee maanden met prioriteit ontwikkeld door het bedrijf achter Instagram en zou nog deze maand beschikbaar kunnen komen.

Maar de historie van de Instagram-app schetst een minder optimistisch plaatje: in december 2010 schreven we al dat Instagram beschikbaar zou komen. En in december 2011 stond het opnieuw op de planning. Maar wanneer komt ‘ie nou echt? Twee maanden geleden sprak Instagram CEO Kevin Systrom op de conferentie LeWeb 2011 dat twee van de zes medewerkers werken aan een Android-versie van Instagram. “It’s hugely important to us, but we’re only six people. Android is a major priority for us, but first we have to build the team, and find the best people in the world to work on these projects”, zei Systrom. Hij wilde daarbij niet zeggen wanneer de app beschikbaar komt.

Lees verder na de advertentie.

Instagram is een vrij eenvoudige tool waarmee je foto’s kunt bewerken. Er zijn een aantal filters in de app aanwezig, waarmee je een kunstzinnig effect teweeg kunt brengen. Ook kun je bepaalde delen van een foto scherper maken. Voor iOS is het met voorsprong de meest populaire fotodienst en het leidde tot tientallen afgeleide diensten, zoals aanbieders die scheurkalenders, mokken en fotoboeken maken op basis van je Instagram-foto’s.

featured-app-instagram

In onderstaand filmpje kun je zien hoe Instagram is ontstaan:

https://www.youtube.com/watch?v=I6CuhvvWWks&feature=player_embedded
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu