Installeer je favoriete filmposter als achtergrond met Movie Wallpaper’s

Redactie
2 december 2010, 13:06
1 min leestijd
Installeer je favoriete filmposter als achtergrond met Movie Wallpaper’s
movie-wallpaper

Het is vaak vrij moeilijk om een goede achtergrondafbeelding te vinden voor het homescreen van je Android-telefoon. Gelukkig zijn er ondertussen al voldoende Android-applicaties in de Market verschenen die speciaal zijn gericht op het vinden van een goede achtergrond. Movie Wallpaper’s is ook zo’n applicatie. Zoek een film op, selecteer een wallpaper en deel deze met vrienden of gebruik de afbeelding zelf.

Stel, je opent de applicatie en zoekt op ‘Avatar’, dan krijg je een lijstje met verschillende films voorgeschoteld. Klik op een film en je ziet een aantal screenshots of fragmenten van filmposters, die speciaal op maat gemaakt zijn voor het homescreen van je telefoon. Jammer genoeg valt de resolutie nogal tegen op Android-toestellen met een groot scherm (bijv. Galaxy Tab). Op beeldschermen met een lagere resolutie – bijv. de Wildfire – zien de achtergronden er prima uit.

Lees verder na de advertentie.

Als je op zoek wilt gaan naar een filmposter van Star Trek, dan kun je alleen iets vinden als je het eerste woordje ‘Star’ invult. De applicatie is blijkbaar niet in staat om twee woorden te pakken. Hopelijk wordt dit in een latere versie aangepast.

Voor de rest functioneert Movie Wallpaper’s naar behoren. De applicatie werkt snel, is niet te zwaar en is makkelijk te bedienen. Op deze manier wordt het zelfs voor de Android-leek mogelijk om een leuke wallpaper in te stellen.

Movie Wallpaper’s is gratis en alleen daarom al de moeite waard om te proberen. Scan de QR-code aan de rechterkant om de applicatie te downloaden. Wanneer je in de Android-browser surft, dan kun je op de QR-code klikken om de app direct aan te schaffen.

Met dank aan Mark Heinis voor de tip.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu