Bestuur je pc op afstand met het nieuwe Intel Remote Keyboard

Wouter Nijsen
22 juni 2015, 9:49
1 min leestijd
Bestuur je pc op afstand met het nieuwe Intel Remote Keyboard

Intel heeft een nieuwe Android-app uitgebracht waarmee gebruikers hun computer op afstand kunnen bedienen. De applicatie fungeert als de muis en het toetsenbord van je pc. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Je pc op afstand bedienen

Een aantal dagen geleden is  Intel Remote Keyboard uitgebracht, een nieuwe app waarmee je de muis en het toetsenbord van je pc met je Android kunt besturen. De app is eigenlijk  voor de zogenoemde mini pc’s ontwikkeld, maar gelukkig  met elke computer te gebruiken. Voorwaarde is wel dat je minimaal Windows 7 of 8 draait.

Het gebruiken van Intel Remote Keyboard is heel simpel. Nadat je de Android-app hebt geïnstalleerd dien je de bijhorende software voor je pc te downloaden. Wanneer beide apparaten op het zelfde wifi-netwerk zijn verbonden, maakt Intel Remote Keyboard automatisch verbinding.

Intel Remote Keyboard

De app toont een fijn toetsenbord, die je in zowel de portret- als landschapsmodus kunt gebruiken, en een trackpad. Het trackpad bedien je door over de lege ruimte te vegen. Ook is er een handige balk aanwezig waarmee je gemakkelijk kunt scrollen. De app is dus vooral handig wanneer je je pc op een televisie aansluit en ‘m zo te bedienen. Daar waren echter al genoeg alternatieven voor te vinden in  Google Play.

Intel Remote Keyboard voor Android downloaden

Intel Remote Keyboard is via onderstaande link te downloaden. De app is geheel gratis en 4,1MB groot. Voor de installatie heb je verder Android 4.0 of hoger nodig.

Download Intel Remote Keyboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu