controlcenterDe iPhone en iPad hebben de afgelopen periode een flinke update gehad. Eén van de belangrijkste veranderingen is het Control Center, een functie waarmee gebruikers snel opties kunnen uitvoeren en een onderdeel dat al geruime tijd in Android zit. Met de iOS 7 Control Center Android app krijg je het gloednieuwe en minimalistische notificatiecenter van iOS 7 op je Android-toestel.

controlcenter2Control Center laat gebruikers onder andere wifi, de dataconnectie, zaklamp, Bluetooth, vliegtuigmodus en automatische helderheid instellen. Het Control Center wordt tevens via een swipe van onder naar boven geactiveerd, net als bij de iPhone het geval is.

Je kunt ook een reeks aan eigen opties instellen, zoals welke camera-app standaard geopend moet worden. Ook de schuifbalken voor het volume en de schermhelderheid zijn handige aanvullingen.

Het geinige Control Center is ook vanaf het lockscreen te activeren. Daarnaast biedt de app snelkoppelingen naar onder andere de rekenmachine- en klok-app. Bij sommige toestellen is het noodzakelijk om de app van tevoren in te stellen.

Hoewel Control Center niet veel nieuws biedt, blijft het een leuke app om te proberen. De app geeft voornamelijk een andere look aan je smartphone: een onderdeel dat in combinatie met onze lijst thema apps een leuke verandering van uiterlijk kan betekenen.

Control Center is gratis voor Android te downloaden.

Download: Control Center (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.